Kikkererwtensalade met lamsburger

Kikkererwtensalade met lamsburger, de perfecte comfortfood wat ook nog redelijk gezond is. Deze Arabische salade is gevuld met aubergine, courgette, olijven en feta. Smaken die perfect bij elkaar passen. De kikkererwten bakte ik volgens het Surinaamse recept goegerie. Dit doe je door de kikkererwten met uien op te bakken met tomatenpuree. De kikkererwten worden zo een beetje zacht. De lamsburger bakte ik in de airfryer, en hoppa in een half uurtje heb je een heerlijke bowl. Hier het recept.

Voor 2 personen

IngrediΓ«nten

400 gram kikkererwten
2 el zonnebloemolie
1 courgette en 1 aubergine
1 ui
Een el tomatenpuree
100 gram feta
2 lamsburgers van Amilahfood
2 handjes groene olijven zonder pit
Een paar takjes koriander.

Bereiding Kikkererwtensalade met lamsburger

Open de blik kikkererwten en spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Snijd de ui fijn. In een ruime pan bak je de uien in zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Voeg de kikkererwten toe en schep de tomatenpuree erbij. Leg de deksel op de pan en laat dit 5 minuten bakken.

Daarna bak je de lamsburgers 10 minuten in de airfryer op 180 graden. Bak je de burgers in de pan, dan kan je dit het beste als laatst doen. Ondertussen snijd je de aubergine en courgette in kleine blokjes. Vervolgens haal je de kikkererwten uit de pan en leg apart. Bak in de pan de aubergine en courgette. Strooi naar smaak zout erop.

Gooi dee kikkererwten en groente bij elkaar in een grote schaal. Daarna halveer je de olijven en verkruimel de feta. Vervolgens snijd je de lamsburger in reepje en meng door de salade. Als laatst hak de koriander fijn en strooi erover.Β 

Kikkererwtensalade met lamsburger

Klik hier voor meer salade recepten