Urban Fusion eten bij Restaurant Hendriks – Den Haag

Intro

Op de gezellige Prins Hendrikstraat bevindt zich sinds januari 2018 Café-restaurant Hendriks. Deze culinaire straat in het Zeeheldenkwartier van Den Haag zit vol met restaurants en eettentjes. Met lekker weer zit het terras van Hendriks vol met borrelde gasten. Ook binnen bij Hendriks is het gezellig met ruim 50 zitplaatsen en een grote open keuken. De ruimte is sfeervol verlicht en er galmt rustige jazzmuziek op de achtergrond.

De menukaart is een mix van Urban Fusion en authentieke gerechten. Veel gerechten hebben een Aziatische twist met curry’s of citroengras, maar ze hebben ook burgers of slibtongetjes. Naast de goede keuken is Hendriks voorzien van een uitgebreide drankenkaart. Wil je bij elk gerecht een passende speciaalbier drinken,  dan vindt Casper perfecte biertje voor je. Voor de diverse gin-tonics moet je bij Kim zijn.Dieetwensen

Vorige week genoot ik hier van een fantastisch diner. Voorafgaand aan het bezoek gaf ik mijn allergieën door. Heel fijn dat de kok een lijst op had gesteld met geschikte gerechten voor mij. Hierdoor kon ik hier met een gerust hart eten.

Op de menukaart lees je een selectie van bites voor bij de borrel. Bijvoorbeeld lamskoteletjes, zelfgemaakte bitterballen, maar ook empanadas van pompoen. Ons keuze viel direct op de mosselen in vadouvan en de spicy gamba’s. De gerechten waren bereid in een Thaise currysaus. De smaken van citroengras met kokosmelk maakte een volle romige curry die perfect paste bij de mosselen.Voorgerechten

Aan voorgerechten heb je hier de keuze uit vier diverse gerechten die geserveerd worden op kleurrijke borden. Neem nu bijvoorbeeld de Thaise gamba tempura. Een rol van gemalen gamba’s in een jasje van een dunne omelet. Door wasabi-mayonaise, lente-ui en crispy gebakken uitjes kreeg het gerecht een fris en krokante bite. Ook het kruidentuintje, bestaand uit een combinatie van vruchten en groente in jullienne met kruidige roomkaas, werd geserveerd in een mooie bowl met toast.
Hoofdgerechten

De hoofdgerechten deden zeker niet voor onder. Neem bijvoorbeeld de slibtong piccata. Een piccata bestaat uit dun gesneden vlees of vis die wordt gebakken en opgediend in een saus van citroen, boter en kappertjes. De kaasfondue met armagnac-pruimen werd geserveerd met groente en brood. Heerlijk om in de kaasfondue te dippen.

Desserts

De desserts bestaan uit zoete taartjes of een kaasplank. Bijzonder en lekker was de kokos en citroenblad cheesecake. Dit werd in een glazen potje geserveerd.Conclusie

Ik heb een heerlijke avond gehad bij Hendriks. Het eten was erg lekker en er was veel keus. De gerechten zijn origineel en de smaken passen goed bij elkaar. Mijn favoriet was de mosselen in vadouvan. Ik kom hier graag nog een keer terug. In januari komt er een nieuwe kok, dus ook een nieuwe kaart. Nieuwsgierig geworden? Probeer het uit.

Restaurant Hendriks is inmiddels overgenomen en gaat nu verder als visrestaurant Hendriks Fish & Drinks. Lees hier de review over het nieuwe concept.