Boekreview Mi Casa Peru – Katinka Lansink Dodero

De boekreview van het nieuwe kookboek Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero. Wat was ik nieuwsgierig naar dit kookboek. Katinka, bekend van Ceviche Ceviche op Instagram en van workshops, publiceerde haar eerste kookboek. Ik kende de Peruaanse keuken, op de ceviche na, helemaal niet. Het kookboek staat vol met wel 80 authentieke en moderne Peruaanse gerechten. De ceviches ontbreken natuurlijk niet. De Peruaanse keuken heeft veel gerechten met vis en zeevruchten. In dit boek volgen ook vlees en vegetarische gerechten. Lees alles over dit boek en Katinka Lansink Dodero in dit artikel. 

Boekreview Mi Casa Peru - Katinka Lansink Dodero

Over Katinka

Ik kende en sprak Katinka al een tijdje op Instagram en wat was blij toen ik een exemplaar van haar kookboek mocht ontvangen. En nog leuker, Katinka kwam hiervoor speciaal naar Den Haag, zodat we in het echt kennis konden maken. Katinka komt uit een gezin met Nederlandse vader en Peruaanse moeder, die elkaar in Mexico hebben ontmoet. Katinka is opgegroeid met de Zuid-Amerikaanse, maar ook andere wereldse keukens. Hoe ouder Katinka werd, hoe nieuwsgierig zijn werd naar haar Peruaans roots en graag haar familie in Peru opzocht. Daar leerde ze nog meer over de Peruaanse keuken.

Boekreview Mi Casa Peru - Katinka Lansink Dodero

Als groot fan van ceviche begon zij in Nederland met de workshop onder de naam Ceviche Ceviche. Het is haar missie om de rijke Peruaanse keuken te promoten. Dit doet ze naast workshops ook door middel van receptontwikkeling voor restaurants en merken en het geven van media advies. Na een aantal jaren werd het voor Katinka tijd voor een eigen Peruaans kookboek. Op deze middag in Den Haag sprak Katinka vol passie over eten, dit is één ding wat wij duidelijk gemeenschappelijk hebben. Ze was ook erg enthousiast over de Surinaamse keuken en daardom ging wij ook gelijk Surinaams te lunchen. Smullend van ons broodje kipkerrie en bakkekjauw spraken wij ook de overeenkomsten in beide keukens. Zoet zuur en pittig is het beide. Daarnaast is in beide landen, zoals in veel landen, eten heel belangrijk. Wij gaan hier zeker samen nog iets leuks mee doen.

Boekreview Mi Casa Peru - Katinka Lansink Dodero
Boekreview Mi Casa Peru - Katinka Lansink Dodero

Over Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero.

Het kookboek Mi Casa Peru van Katinka Lanserink Doderon is een mooi kleurrijk kookboek. Als jij van mooie afbeeldingen houdt, is dit boek iets voor jou. Het boek start met een aantal basisrecepten voor tijgermelk en verschillende (pittige) salsa’s. Deze worden in diverse gerechten, zoals ceviche gebruikt. Het boek is rijk aan veel visrecepten zoals de Ceviche Classico met coravin of zeebaars of de Ceviche Mixt. In dit boek vindt ook vegetarische ceviche gerechten zoals met zoete aardappelen avocado. Ik zag de Aguachile van garnalen en avocado en maakte deze. Wat een heerlijke en frisse ceviche. Zo gemaakt en super lekker. Is het geen plaatje? Klik hier voor het recept.

Aguachile, Ceviche van garnalen en avocado

Verder in het boek vind je diverse vlees- en groentegerechten. Ook de aardappelgerechten als de bekende Causa Lima staan hier ook in. Mijn blik viel op de Pollo A La Brasa, geroosterde kip in een marinade van bier, azijn en sojasaus. Ook dit recept, in combinatie met de Limabonenpuree en geroosterde groente was groot succes!

Pollo A La Brasa - Peruaanse geroosterde kip 

Ik vind dit een prachtig boek om de collectie te hebben. Ik ga zeker nog meer gerechten uit dit boek maken. Tip: Wil je iets uit het kookboek maken, adviseer je wel even rustig door te lezen wat je nodig hebt. Sommige ingrediënten uit het boek zijn moeilijk te krijgen en anders kun je daar een alternatief voor bedenken.

Klik hier voor meer boekreviews