Gebakken zeebaarsfilet met tomatenrisotto en Pecorino

Gebakken zeebaarsfilet met tomatenrisotto en pecorino

Gebakken zeebaarsfilet met tomatenrisotto en pecorino. Dit is één van mijn favoriete gerechten. Zeebaars is één van mijn favoriete vissoorten en dit bestel ik bijna altijd in een restaurant. Hele zeebaars, gebakken zeebaars op de pasta of vis of Chinese zeebaars uit de oven. Deze zachte en smaakvolle witvis is heerlijk. Zeebaars koop je bij de visboer, grotere supermarkten of groothandel. 

Voor dit gerecht maakte ik eerst een tomatenrisotto met spinazie en pecorino. Pecorino is een harde schapenkaas wat veel op parmezaan lijkt. Ideaal om als koemelkvrij alternatief te gebruiken in je pasta, pizza of risotto. Makkelijk, smaakvol en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Daarna bakte ik de zeebaars op de huid. Verder voegde ik aan de vis geen smaak toe, want zeebaars is al zo lekker van zichzelf. Wij genoten van dit gerecht. Wil jij ook een restaurant waardige Italiaanse maaltijd op tafel zetten? Dit gerecht staat in 45 minuten op tafel. Lees hier het recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 Zeebaarsfilet met huid
150 gram Risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram tomatenblokjes uit blik
2 el plantaardige boter
1 visbouillonblokje
4 el zonnebloemolie
200 gr verse spinazie
50 gr geraspte  Pecorino

Bereiding Gebakken zeebaarsfilet met tomatenrisotto en Pecorino

Pak een steelpan en kook hierin 600 ml water (of kook het in de waterkoker). Voeg het bouillonblokje toe aan het water en roer goed door. 

Snipper de uien en pers de knoflooktenen of snijd fijn. Leg apart. Verhit in de hapjespan 1 el boter. Voeg de uien en knoflook snippers toe en bak 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer door.

Schenk de tomatenblokjes erbij en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Schep steeds een schep bouillon erbij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst zacht is en alle bouillon op is. Roer als laatst de verse spinazie erdoor. Leg de deksel op de pan zodat de risotto warm blijft. 

Dep de zeebaarsfilets met keukenrol. Snijd de zeebaarsfilets door tweeën (het voordeel is dat de vis minder snel breekt) of bak ze heel. Pak een koekenpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is leg de zeebaarsfilets erin met de huid onder. Bak ongeveer 5 minuten tot de korst knapperig is. Voeg 1 el plantaardige boter toe. Keer de vis om en bak nog 2 minuten.

Serveer de risotto in mooie boorden. Rasp de verse pecorino erover. Leg de zeebaarsfilet met de huid naar boven op de risotto.

Gebakken zeebaarsfilet met tomatenrisotto en pecorino

Klik hier voor meer recepten met pecorino

2 Comments

  1. Hallo,
    Helaas ontbreekt in dw ingrediënten lijst de spinazie. Had ik daardoor niet beschikbaar, opgelost met rucola.

    In de beschrijving staat ook een niet lopende zin:
    Daarna rasp je Leg de deksel op de pan zodat de risotto warm blijft.

Geef een antwoord

*