Frittata met spinazie en feta

Frittata met spinazie, feta en kalkoenspekjes is een heerlijke combinatie voor een hartige taart zonder koolhydraten. Ik ben de laatste tijd fan van frittata. Het is namelijk zo gemaakt en je kunt er eindeloos op variëren. Zo deelde ik niet zo lang geleden nog het recept van frittata met courgette en pecorino.

De basis van frittata gerecht is ei, heel veel ei. Dit gerecht is koolhydraatarm, rijk van eiwitten en zo makkelijk te maken. Zoals al mijn gerechten ook koelmelkvrij, door het gebruik van plantaardige room. Frittata is een heerlijk Italiaans gerecht waar je de restjes van je koelkast in kunt verwerken. Je hoeft dus geen voedsel weg te gooien. De frittata is lekker als lunch of als hapje. Je kunt de frittata nog een paar dagen in de koelkast bewaren en opwarmen.

Ik vul deze frittata met gebakken spinazie, kalkoenspekjes en blokjes feta. Kluts de eieren met een beetje (soja)room en giet het over de vulling in de taartvorm. De frittata gaart in de oven, dus je hoeft er niet naar om te kijken. Ideaal toch? Liever vega? Vervang de kalkoenspekjes door vegetarische spekjes Hier het makkelijk recept van de frittata.

Frittata met spinazie en feta

Frittata met spinazie en feta

Frittata met spinazie, feta, rode ui en kalkoenspekjes is een heerlijke combinatie voor een hartige taart zonder koolhydraten. Kluts de eieren met een beetje (soja)room en giet het over de vulling. De frittata gaart in de oven, dus je hoeft er niet naar om te kijken. Ideaal toch? Hier het makkelijk recept van de frittata.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 6

Equipment

  • 1 springvorm of taartvorm
  • 1 wok
  • 1 beslagkom
  • 1 snijplank

Ingrediënten
  

  • 200 gram verse spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 gr kalkoenspekjes
  • 100 gr feta
  • 100 ml soja kookroom
  • 6 stuks eieren
  • 1 stuk rode ui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Giet in een ruime pan de zonnebloemolie. Bak de kalkoenspekjes en zet daarna in een bakje apart.
  • Pel de tenen knoflook en snijd of pers fijn. Bak de knoflook en spinazie in dezelfde pan tot de spinazie is geslonken.
  • Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken. Duw met een lepel op de spinazie om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
  • Verdeel de spinazie over de taartvorm. Verdeel de spekjes er ook over.
  • Snij de feta in kleine blokjes. Strooi over de spinazie en spekjes.
  • Kluts in een beslagkom de eieren met de sojaroom. Voeg een beetje peper en zout toe.
  • Giet het eiermengsel over de taartvorm. Snijd de rode uien in ringen en verdeel over de frittata.
  • Bak de frittata 30 minuten in de oven. Laat de frittata goed afkoelen voor het aansnijden
Trefwoord eieren, feta, frittata, spinazie
Frittata met spinazie en feta