Surinaamse huzarensalade met kip

Surinaamse huzarensalade met kip, of hoe Surinamers het ook noemen, slaatje. Een lekker hapje wat je op vele verjaardagen wel voorbij ziet komen. Je hebt dit ‘slaatje’  in het geel (zoals deze) of in het roze. Dan zijn er bieten door verwerkt. De aardappelsalade is gevuld met geplozen kip, eieren, augurk, zilveruitjes en wortels. Heel erg verslavend lekker, ik blijf ervan eten. Het is niet moeilijk te maken, maar wel even tijdrovend. Het voordeel is dat je een flinke bak hebt. Laat de salade na bereiding goed afkoelen in de koelkast. Het lekkerst is het als je het een dag van te voren maakt.

Wil je de salade liever vegetarisch? Laat de kip weg en voeg 2 eieren extra toe. 

Ingrediënten 

600 gram aardappelen
1 ui
3 eieren
200 gr wortels
12 augurkslices
18 zilveruitjes
250 gram kipfilet
1 Granny Smith appel
3 el mayonaise
2 el mosterd
½ el tomatenketchup
Zout
Zwarte peper

Bereiding Surinaamse huzarensalade met kip

Schil en kook de aardappelen. Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn. 

Laat de eieren na het koken goed afschrikken. 

Bak de kipfilet rondom bruin en gaar in een beetje zonnebloemolie. Laat de kip daarna goed afkoelen.

Als de aardappelen gekookt zijn, stamp je deze fijn. Kook of stoom de wortels. Snijd de ui, wortels, appel en augurken in hele kleine blokjes. Hoe fijner, hoe lekkerder. Snijd de zilveruitjes in kwartjes. 

Pluis de kipfilet met de handen in smalle sliertjes. Snijd de eieren ook in kleine blokjes. Meng alles door elkaar. Voeg de mayonaise, mosterd en ketchup toe en roer dit er doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de salade in een gesloten bak in de koelkast. 

Surinaamse huzarensalade met kip

Klik hier voor meer Surinaamse recepten