Wereldse take-away proeverij met Tasty Walk in Den Haag

Met de Tasty Walk door Den Haag wandel je langs verschillende hotspots voor een wereldse take-away proeverij. Iedereen wilt deze dagen graag even naar buiten. We missen het uit eten gaan allemaal enorm en laten we vooral niet vergeten hoe zwaar de horeca het nu heeft. En zo is de Tasty Walk geboren. Een culinaire wandeling door een stad, waar je een route krijgt langs diverse hotspots. Overal krijg je iets lekker en dat kun wandelend naar de volgende stop weer opeten. Perfect toch? Wij blij en we steunen de horeca. Ik werd uitgenodigd door Tasty Walk om een proeverij mee te maken en koos voor mijn eigen stad Den Haag. Samen met mijn vriendin ging ik aan de wandel. Wat ik van de Wereldse take-away proeverij met Tasty Walk in Den Haag, vertel ik je in dit artikel. 

Wereldse take-away proeverij met Tasty Walk in Den Haag

Over Tasty Walk 

De Tasty Walk is inmiddels al mogelijk in 28 steden (!). Dus heb je het in jouw stadje wel gezien, dan kun je gewoon een andere uitkiezen. Zelf per stad kun je kiezen voor diverse tours. Zo heb je voor Den Haag de Oh Oh Den Haag tour, VrijMiBorrel, City Pier Tasty naar Scheveningen toe en nog veel meer. Ik werd enthousiast bij het zien van de Staycation. Een proeverij langs wereldse restaurants, daar houd ik van. Ik gaf bij de reservering mijn allergieën door en was heel benieuwd hoe dat met zo’n Tasty Walk uit zou pakken. Nou, dat ging uitstekend. Elk restaurant hield hier rekening mee, fijn he. De dag voor je gaat wandelen krijgt een mail met de adressen waar je heen moet en je kunt zelf de volgorde bepalen. Let op: de restaurants kunnen per dag wisselen, dus één tour bevat niet altijd dezelfde restaurants.  

Hotspot 1: Café de Florèz

Café de Florèz is een Frans restaurant op de Annastraat in het centrum van Den Haag. Een sfeervol restaurant, die ook buiten een sfeervol afhaalplekje heeft ingericht. Hier konden wij een soepje krijgen, met de keuze uit Kreeftenbisque en een Frans uiensoep. Heerlijk de tour te beginnen met een warme soep. 

Wereldse take-away proeverij met Tasty Walk in Den Haag

Hotspot 2: Little Miss Sangria

Het tweede adresje was iets verder lopen vanaf het centrum. Little Miss Sangria zit op de Reinkenstraat in Den Haag. Hier kregen een proeverij met 3 huisgemaakte sangria’s en een lekker borrelhapje erbij. De menukaart van Little Miss Sangria zag er ook erg goed uit. Heerlijk als dit weer kan, maar nu ook mogelijk voor afhaal. 

Hotspot 3: Het Balihuisje

We liepen door naar de Piet Heinstraat waar zich Het Balihuisje bevindt. Een plek waar ik al heel lang heen wilde. Van binnen een hippe tent met authentiek Indische streetfood. Wij hadden de keuze uit 4 soorten saté ayam (kipsaté) en een tofusaté. De kipsaté was om te smullen. Een leuk adresje om te onthouden. 

Hotspot 4: Restaurant Pastis

Weer terug naar het centrum, want op de Oude Molstraat staat Restaurant Pastis. Weer een Frans restaurant met meerdere zoete taartjes. Roos kreeg een amandeltaartje, terwijl zij voor mij speciaal kokosmakronen hadden gemaakt, helemaal vegan. 

Hotspot 5: Palmette

Door naar de Plaats, een gezellig plein voor restaurants en normaal ook terrassen, waar restaurant Palmette staat. Hier kregen we een ook een warm borrelhapje, huisgemaakte groene falafel.

Hotspot 6:  Little V

Alweer de laatste hotspot, lekker dicht bij huis, was Little V. Bij dit populaire Vietnamese restaurant kregen we ook weer wat lekkers. Een Vietnamese salade met kip, een loempia en limonade. Die dressing en die salade waar echt fantastisch. 

Zoals jullie lezen genoot ik heel erg van deze Tasty Walk. Superleuk om in 3 tot 4 uur door het mooie Den Haag te wandelen en ondertussen allemaal lekkers te proeven. De service van de restaurants was erg goed. Ik was verrast dat de dieetwensen door iedereen serieus genomen werden. Bij elk restaurant zijn ook vegetarische alternatieven, dus genoeg keus. Den haag heeft nog veel meer Tasty Walks, dus ik ga snel weer een nieuwe inplannen.

Wereldse take-away proeverij met Tasty Walk in Den Haag

Lees hier over meer Haagse Hotspots