Boekreview: Chef Toub – Lekker Arabisch

De boekreview van het kookboek van Chef Toub – Lekker Arabisch. Zoals velen van jullie onderhand wel weten ben ik gek op de Arabische keuken. Turks, Marokkaans, Perzisch, Libanees, heerlijk vind ik het allemaal. Ik ben groot fan van Chef Mounir Toub, onder andere bekend van 24Kitchen. Dus een Arabisch kookboek van hem moest ik zeker hebben. Het boek heeft wel 88 Arabische recepten. Wat ik van dit boek vind lees je in dit artikel. 

Over Chef Mounir Toub

De Marokkaanse Chef Mounir Toub heeft zijn bekendheid onder andere te danken aan 24Kitchen, Kook mee met Max en andere programma’s. Hij kookt diverse Arabische gerechten en laat zien hoe je dit makkelijk thuis kunt bereiden. Zijn passie voor eten en koken is onmisbaar. Hij heeft na zijn koksopleiding deed hij ervaring op in diverse restaurants, zoals een visrestaurant. Daarnaast werkte hij regelmatig samen met meester-koks die hem het vak op een hoger niveau leerden. Ondertussen vond hij ook doceren over zijn vak leuk om te doen, wat hij op meerdere scholen deed.  Hij startte in 2011 bij 24Kitchen waar zijn bekendheid begon.

Chef Toub - Lekker Arabisch

Het kookboek Chef Toub – Lekker Arabisch

Het kookboek Chef Toub -Lekker Arabisch is een verzameling van wel 88 recepten uit de Arabische keuken. Wat hij met dit boek wilt laten zien is dat er zoveel meer in de Arabische keuken is als hummus. De Turkse, Marokkaanse, Tunesische, Libanese en de Syrische keuken vind je terug in dit boek. De bekendste Arabische gerechten zijn hier in Mounir recept te vinden. Denk aan de Turkse linzensoep, Tajine gerechten, Adana Kebab, Tabouleh of Tunesische vissoep en ga zo maar door. Wat een lekkere recepten allemaal zeg. Ik ben voorlopig nog wel even zoet, want uit dit boek wil ik echt nog heel veel maken.

Vistajine met kabeljauw
Ik startte met het recept van Tajine met kabeljauw. Ik liet de zoete aardappel achterwege, omdat ik een kleine tajine heb, maar volgde de rest van het recept wel. Lees hier mijn recept van de Tajine met kabeljauw. Een tajine gevuld met vis, verse kruiden, veel paprika en citroen. Dit was zooo lekker. Mijn eerste tajinerecept is gelijk een blijvertje.

Vistajine met kabeljauw, paprika en citroen

Klik hier voor meer kookboek reviews