Bengaalse romige garnalen curry 

Bengaalse romige garnalen curry, of wel de Chingri macher malai curry. Een Bengaalse curry gemaakt van grote garnalen en kokosmelk en op smaak gebracht met kruiden. Niet meer, niet minder. Deze curry is heel makkelijk om te maken, maar echt zoo lekker! Ik zag dit recept in het nieuwe kookboek van Rukmini Iyer – India Express

Rukmini Iyer is een Britse receptontwikkelaar, foodstylist en heeft al veel kookboeken uitgegeven. Haar grootste succes waren de bakplaat-kookboeken. De hele traybake trend is bij Rukmini gestart. Hiermee liet ze de hele wereld zien hoe je snel en makkelijk kunt koken. Rukmini is van Indiase komaf en haar recepten hebben regelmatig een Indiase twist. Met haar nieuwste kookboek India Express keert ze terug naar haar roots en heeft een verzameling van makkelijke Indiase recepten die ze leerde van haar oma’s, vader en moeder. Haar ouders reisde in hun jonge jaren veel met de trein en ontdekte veel gerechten uit de diverse streken uit India. Dit boek is met een knipoog naar die tijd en verklaard de verschillende soorten recepten uit het boek. Het boek zit vol met vegetarische, vegan en visrecepten. 

Mijn oog viel gelijk op de Bengaalse romige garnalencurry. Tot mijn verrassing was de curry in nog geen half uur klaar! Ideaal om vaker te maken. Lekker met rijst of naan en smullen maar. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram rauwe grote garnalen
2 grote uien
3 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
5 cm verse gember om te raspen
1 rode chilipeper
0,5 limoen
Een kaneelstokje
5 kruidnagels
3 groene kardemompeulen
1 tl kurkuma
Verse koriander
Zout

Bereiding Bengaalse romige garnalen curry 

Snijd de uien en knoflook fijn. Schenk de zonnebloemolie in een wok. Bak de kaneel, kuridnagels en kardemon kort. Vervolgens voeg je de uien en knoflook toe en bak dit. 

Als de uien glazig worden voeg je de geraspte gember, kurkuma en zout toe. Snijd de chilipeper in ringen en bak ook deze mee. 

Na een paar minuten voeg je de kokosmelk toe. Daarna draai je het vuur laag en laat 10 minuten inkoken. 

Als laatst voeg je de garnalen toe en kook deze ongeveer 5 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.

 Halveer de limoen en knijp uit boven de curry.Hak de koriander fijn en strooi over de curry. Lekker met basmati rijst of naan. 

Bengaalse romige garnalen curry 

Klik hier voor meer Indiase recepten