Theatre of Fish bij visrestaurant Pesca in Rotterdam

Theatre of Fish bij Visrestaurant Pesca. Rotterdam is weer een visrestaurant rijker. Pesca opende na haar succes in Amsterdam nu een gloednieuw restaurant in het centrum van Rotterdam, op de Botersloot. Het visrestaurant is niet als een gewoon restaurant, het is een Theatre of Fish. Een waar spektakel om te eten. Het restaurant, aan het nieuwe Hilton hotel, is groot, luxe, sfeervol en heeft ontzettend veel vis in de aanbieding. Geen klassiek restaurant, geen menu of wit linnen, het draait namelijk om de ervaring op de vismarkt. 

visrestaurant Pesca in Rotterdam

Als gast kies je zelf je vis en bijgerechten uit. Ik, als enorme visliefhebber, kon niet wachten hier aan te schuiven. Het restaurant opende gisteren voor publiek en vorig week maakte ik vast kennis met het restaurant tijdens een persdiner. Ik proefde wel 9 soorten vis en zeevruchten van calamaris, mosselen tot zeebaars en scholfilet en genoot ondertussen van heerlijke wijn uit de wijnmarkt. In dit artikel vertel ik je alles over dineren bij restaurant Pesca. 

visrestaurant Pesca in Rotterdam

Over visrestaurant Pesca in Rotterdam

Na het succes van restaurant Pesca in Amsterdam, wat in 2016 opende, werd het tijd voor een tweede restaurant en nu in Rotterdam. Pesca is een restaurant met zijn eigen concept. Eรฉn ding wat Pesca voorop staat is het duurzamer kopen van is, om ervoor te zorgen dat we komende jaren nog kunnen genieten van vis. Daarnaast is Pesca geen restaurant met menukaarten of wit linnen, maar een luxe restaurant met markten. Jaa, dat lees je goed. In de rest van het artikel vertel ik je meer over deze vismarkt en wijnmarkt. Het personeel heeft ook geweldige t-shirts aan met de leukste vismarkt teksten, zoals viswijf, gladde aal of catch of the day

De vismarkt in restaurant Pesca 

De vismarkt in het visrestaurant Pesca in Rotterdam straalt een echte markt uit. Ik kreeg er een Mediterraans gevoel bij, zoals de vismarkten in Spanje. De vissen staan prachtig opgesteld in het ijs.  Het wisselende aanbod op de vismarkt in het restaurant is afhankelijk van de dagelijkse levering, seizoensgebonden beschikbaarheid vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis en weersomstandigheden!  Op de vismarkt is er een dynamisch prijsbeleid. Gedurende de dag gooien de visverkopers de prijs van de vis omlaag om zo de vis uit te kunnen verkopen. Op deze manier voorkomt het restaurant onnodige verspilling.

De wijnmarkt in restaurant Pesca

Naast de grote vismarkt is er ook een wijnmarkt. Een apart gedeelte waar je wijnen kunt proeven en daarna een fles kunt meenemen voor aan je tafel. De prijzen staan ook hier bij vermeld, dus je komt niet voor verrassingen te staan. Wij kozen voor een Portugese Vino Verde die goed past bij de visgerechten van vanavond. 

Het diner visrestaurant Pesca in Rotterdam

En na de vismarkt en wijnmarkt is het dan zo ver om het gaan dineren. De tafels zijn sfeervol rondom de bar geplaatst met hoge stoelen, banken en planten. Tijdens dit persdiner kregen we diverse gerechten van de vismarkt. We begonnen met aguachile tonijn, gemarineerde zalm, calamaris en gambaโ€™s. Prachtige bordjes met super verse vis. 

Daarna gingen we door met mosselen asian-style, coquilles, een enorme langoustine, Noordzeeschol, rode poon en zeebaars. Allemaal op een unieke wijze bereid, perfect gebakken of gegaard, zodat de smaak en structuur op zijn best is.

Side dishes erbij als patata bravas, Japanse salade met bonito flakes en aubergine en je hebt een uitgebreide visdiner. Wat een heerlijke gerechten allemaal. Ik heb enorm genoten van deze fantastische gerechten. Zoveel soorten vis, lekker bereid en in een mooi restaurant. 

Dieetwensen

Bij de reservering gaf ik mijn dieetwensen door. Restaurant Pesca hield hier heel goed rekening mee. Ondanks dat het restaurant bomvol zat, met ruim 120 gasten, was dit uitstekend geregeld. Voor elk shared gerecht wat ik niet mocht, kreeg ik een vervanging. Minstens net zo lekker en veilig om te eten. Dankjewel voor deze goede service.

visrestaurant Pesca in Rotterdam

Klik hier voor meer Rotterdamse restaurant reviews