Kleurrijke Stamppot met spitskool en paprika

Stamppot met spitskool en paprika, dit is stamppot maar dan net een beetje anders. Stamppot maken kun je met ontzettend veel groente doen. De klassieke stamppotten met boerenkool, winterpeen of andijvie hebben concurrentie gekregen. Al jaren stampen we steeds andere groente door de aardappelen. Dit maakt stamppot eten nog leuker!

Ik ben gek op stamppot en niet alleen in de winter. Een lekkere stamppot met paksoi, Chinese kool of stamppot met rucola kan namelijk ook heerlijk zijn in het voorjaar of de zomer. Deze stamppot is ook meer een voorjaarsstamppot. Door de spitskool en paprika heeft de stamppot veel smaak, structuur en ziet het er ook nog eens leuk uit. Lekker met gebakken vis of gewoon een rookworst. Hoe je dit moet maken? Hieronder lees je het volledige recept van de stamppot met spitskool en paprika.

Ingrediรซnten

800 gram aardappelen 
1 grote Spitskool
Rode paprika
1 groentebouillonblokje 
2 el zonnebloemolie
1 pakje juskruiden
Wil je zelf jus maken:
300 ml groentebouillon
1 el plantaardige boter
1 el bloem

Bereiding Stamppot met spitskool en paprika

Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen in ruim water tot ze gaar zijn. Voeg een bouillonblokje toe.

Ondertussen snijd de spitskool in smalle reepjes. Spoel deze om in een vergiet en laat goed uitlekken. De rode paprika was je en snijd je vervolgens in blokjes.

Pak een wok of hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Wok de paprika en spitskool tot ze gaar, maar wel knapperig nog zijn. 

Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen met spitskool en paprika en voeg de helft van de kookvocht toe. Roer door door tot een mooie stamppot. 

Maak de jus volgens de verpakking. Een tip, je krijgt ook dikke jus zonder boter toe te voegen aan het zakje, zo is het wat slanker. 

Voor de eigen jus schep je de plantaardige boter en bloem in een klein steelpannetje. Roer dit met de garde tot je een roux hebt. Voeg 300 ml bouillon per lepel toe je de gewenste dikte hebt. 

Stamppot met spitskool en paprika

Klik hier voor meer stamppot recepten