Gewokte spruitjes met kipgehakt en sojasaus

Gewokte spruitjes met kipgehakt en sojasaus, spruitjes met een Aziatische twist. Je hoeft spruitjes echt niet alleen maar te koken of gratineren. Ik was als kind al dol op spruitjes, dat komt omdat mijn moeder dit wokte met kip erdoor. Heerlijk vond ik dat. Ik begreep maar niet waarom mijn klasgenoten dit niet lekker vonden. Totdat ik een keer bij een vriendinnetje ging eten en gekookte spruitjes kreeg. Dat was heel anders dan thuis.
Nu lust ik ze gekookt ook wel, maar gewokt of door een stamppot is toch wel mijn favoriet.

Wist je dat spruitjes rijk zijn aan vitamines en mineral, mits je ze niet te lang kookt. Beetgaar is voldoende, niet langer dan 5 minuten. Spruitjes bevatten veel vitamine K en vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook grote hoeveelheden kalium, ijzer, fosfor en magnesium en calcium.

Hier het recept voor gewokte spruitjes. Het is snel klaar, heel voedzaam en vooral lekker! De gewokte spruitjes zijn lekker met (zilvervlies)rijst en een beetje sambal.

Vegatip: Het is ook erg lekker met vegetarisch gehakt. Klik hier voor het recept van Gewokte spruitjes met vegagehakt en sojasaus

3-4 personen

Ingrediënten

400 gram spruitjes
2 el zonnebloemolie
500 gram kipgehakt
1 groot ui
2 tenen knoflook
Verstegen gehaktkruiden
4 el zoute sojasaus —> Yellow Label Black Soy No.1

Bereiding Gewokte spruitjes met kipgehakt en sojasaus

Snijd de onderkant van de spruitjes af en haal de buitenste bladeren eraf. Hak de spruitjes doormidden en gooi dit in een vergiet. Was vervolgens de spruitjes in de vergiet goed. Kook een ruime pan water. Als het water kookt, voeg je de spruitjes toe. Kook dit ongeveer5 minuten.

Ondertussen hak je de ui en knoflooktenen fijn. Pak een wok of hapjespan en verwarm de zonnebloemolie hierin. Als de olie heet is, bak je de uien en knoflook hierin. Als de uitjes glazig zijn, voeg je het gehakt toe. Strooi wat Verstegen Gehaktkruiden hierop en roer dit er goed doorheen.

Giet de spruitjes af en voeg dit toe bij het gehakt. Schenk de sojasaus erover en roer het door elkaar. Laat nog 5 minuten samen sudderen. Voeg naar smaak zout toe.

Gewokte spruitjes met kipgehakt en sojasaus