Gewokte spruitjes met vega gehakt en sojasaus

Gewokte spruitjes met vega gehakt en sojasaus. Een lekker winters comfortfood maaltje. Een snelle en gezonde maaltijd dat zo op tafel staat. Lekker met bijvoorbeeld rijst. Ik maak regelmatig spruitjes, lekker in een stamppot of gewokt. Het recept van gewokte spruitjes met kipgehakt en sojasaus is boven verwachting erg populair op de site. Dit kan natuurlijk ook makkelijke vegan te maken. De spruitjes moet je even kort koken en die bak je daarna met je gehakt, gehaktkruiden en sojasaus mee. Samen heeft het een heerlijke kruidige Aziatische smaak. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram spruitjes
2 el zonnebloemolie
300 gram vega(n) gehakt 
1 groot ui
2 tenen knoflook
2 tl Verstegen gehaktkruiden
Een scheutje zoute sojasaus —> Yellow Label Black Soy No.1

Bereiding Gewokte spruitjes met vega gehakt en sojasaus

Snijd de onderkant van de spruitjes af en haal de buitenste bladeren eraf. Hak de spruitjes doormidden en gooi dit in een vergiet. Was vervolgens de spruitjes in ee n vergiet. Kook een ruime pan water. Als het water kookt, voeg je de spruitjes toe. Kook dit 5-7 minuten.

Ondertussen hak je de ui en knoflooktenen fijn. Pak een woken verwarm de zonnebloemolie hierin. Als de zonnebloemolie heet is, bak je de uien en knoflook hierin. Als de uitjes glazig zijn, voeg je het vega gehakt toe. Strooi wat Verstegen Gehaktkruiden hierop en roer dit er goed doorheen.

Giet de spruitjes af en voeg dit toe bij het gehakt. Schenk de sojasaus erover en roer het door elkaar. Voeg naar smaak zout toe.

Gewokte spruitjes met vega gehakt en sojasaus