Echt Squisito- Italiaans eten op het Noordeinde

Intro
Op het chique Noordeinde in Den Haag, vlakbij Paleis Noordeinde, vind je Echt Squisito. Echt Squisito is een modern Italiaans restaurant. Dit zie je terug in de keuken en het interieur. Het restaurant ziet er uit als een woonkamer met fotografie-schilderijen aan de muur en diverse mooie banken en stoelen. Echt Squisito nodigde ons uit en hier lees je mijn ervaring. 

Familierestaurant
Echt Squisito is opgericht door Barbara en Ela, een Italiaans stel. Beide staan zij op de vloer om te klanten persoonlijk toe te spreken. De manager, Ricardo, ontving ons in het restaurant. Hij verwelkomt de klanten en ook tijdens het eten komt hij aan tafel zitten om de gerechten uit te leggen. Je merkt direct dat dit een familierestaurant is en dit is ook precies van Barbara en Ela willen uitstralen.
Het stel komt uit Puglia. Dat ligt in het Zuiden van Italië, in de hak van de laars. De Zuid-Italiaanse keuken heeft een unieke gastronomie, legt Ricardo ons uit. Dit zie je terug in de gerechten bij Echt Squisito, maar met een moderne twist. De producten nemen ze bij leveranciers uit Italië af. Zo hebben ze voor elk product een vaste leverancier, voor bijvoorbeeld de Grana Padano, olijfolie maar ook de vele vleeswaren die ze serveren.

Verrassingsmenu
Het verrassingsmenu bestond voornamelijk uit visgerechten, naar wens. We kregen mosselen in een mojitosaus, coquilles met mango en groene aspergetips en vervolgens platgeslagen gamba’s met doperwten en pomodoro’s.  Tussendoor kregen wij een salade van verse spinazie, dun gesneden champignons, gepocheerd ei en crispy chickenbacon. De crispy kipbacon was knapperig en zout, zoals bacon hoort te zijn. Ela vertelde ons dat ze hier ook de carbonara van maken. Hmm, nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar de carbonara.

Mosselen in mojitosaus
Coquilles met mango en groene asperges
Platgeslagen gamba’s met pomodoro’s
Spinaziesalade met kipbacon en champignons

Pasta en desserts

Als tussengerecht kregen we tagliatelle met vers gesmolten Grana Padano. Voor dit gerecht kwamen ze aan tafel met een De Grana Padano van maar liefst 40 kilo. Deze werd aan de bovenkant gesmolten met een vuurtje. De pasta werd door de kaas geroerd vlak voor het serveren. Daarnaast kregen we verse tortellini gevuld met pompoen en gebakken knoflook en ravioli gevuld met kabeljauw en geraspte gedroogde olijven. Dit was heerlijk allemaal.  Het hoofdgerecht bestond uit zeebaars met spinaziesaus. De desserts bestonden een cheesecake en tiramisu.

Pasta geroerd voor vers gesmolten
Grana Padano
Tortellini gevuld met pompoen
Ravioli gevuld met kabeljauw
Zeebaars met gamba en spinaziesaus

Conclusie
Het verraste mij hoeveel vis de keuken heeft. We hebben heerlijke gedineerd met een passende wijnen. Door de gunstige plek zit Echt Squisito in het weekend vaak vol, reserveren is een aanrader. Bij de reservering en bij binnenkomst gaf ik mijn allergieën door. Helaas ging dit niet helemaal vlekkeloos. Zo kreeg ik de tortellini (met een saus van boter) en de tiramisu aangeboden, wat ik niet mocht. Wees hier dus zelf scherp op. Het was erg prettig dat ze direct met een snelle oplossing kwamen. Zo kreeg ik de ravioli gevuld met kabeljauw en geraspte gedroogde olijven als tussengerecht en een lekkere limoncello als dessert.  Leuk dat mijn vriend de gerechten die ik niet at, mocht opeten. Hij heeft dus dubbel genoten. Al met al heb ik genoten van de avond en de bijzondere gerechten. Voor een gezellige avond met heerlijk eten, zit bij Echt Squisito goed.

Tiramisu
Cheesecake
Chefs van de avond

Foto’s Rajeev Koene