Spinaziesoep met verse basilicum en pijnboompitten

Een super gezond soepje, spinaziesoep met verse basilicum en pijnboompitten. Wist je dat spinazie bomvol vitamines en mineralen zit? Spinazie bevat ook veel kalk en ijzer. Om al deze goede voedingsstoffen te houden, moet je spinazie niet langer dan een minuut koken.
Zoals je leest is dit dus een heel gezond soepje, het wordt namelijk ook niet gebonden met room. Er zit echt alleen bouillon en spinazie in. Voor de bite is het lekker wat geroosterde pijnboompitjes toe te voegen. Dit hoeft natuurlijk niet. Lees hier het recept voor deze veganistische powersoep, Spinaziesoep met verse basilicum en pijnboompitten.

Ingrediënten

1 zak spinazie (450 gram)
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 groente bouillonblokjes
Een paar takjes basilicum
Pijnboompitjes

Bereiding Spinaziesoep met verse basilicum en pijnboompitten

Hak de ui en knoflook grof en bak dit in een soeppan in olijfolie. Op een zacht vuurtje voeg je steeds een handje spinazie toe, totdat de hele zak geslonken is.

Voeg 750 ml water toe en verkruimel de 2 bouillonblokjes boven de soep. Laat dit nu +/- 2 minuten koken. Vervolgens pureer de soep tot een glad mengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Vervolgens rooster je in een koekenpan de pijnboompitjes totdat deze bruin vlekjes krijgen. Scheur de verse basilicum in kleine stukjes.

Schep de soep in een kom. Garneer met wat pijnboompitjes en verse basilicum.

Klik hier voor meer Soep recepten

Klik hier voor meer recepten met Spinazie

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links