Chili con carne met kipgehakt

Chili con carne met kipgehakt. Chili con carne is een Midden-Amerikaans stoofpotje. Het gerecht is ontstaan in het gebied tussen Mexico en Texas. Deze stoof heeft als basis gehakt, bonen en chilipeper. Ik vervang hier het rundergehakt door kipgehakt.
De Nederlandse keuken maakte kennis met dit gerecht door de bekende Knorr pakjes. Wist je dat Chili con carne heel makkelijk zelf kunt maken. Op smaak gebracht met knoflook, komijn, paprikapoeder en korianderpoeder en verse koriander in een smaakvolle tomatensaus met mais en paprika. Chili con carne is makkelijk te maken en je hebt gelijk een pan vol. Lekker met rijst, maar ook zonder rijst kan ik ervan genieten. Wil je het liever zonder vlees maken? Dan heb je Chili sin carne.
Serveer in NOAH borden en decoreer met de franjes placemat van Xenos. Koop ook gelijk de bonen, tomaten uit blik en paprikapoeder en cayennepeper bij de Xenos.
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 gr kipgehakt
2 uien
3 tenen knoflook
2 paprika’s
450 gr bruine bonen
200 gr kidneybonen uit blik
150 gr mais uit blik
800 gr tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
1 bouillonblokje
2 el zonnebloemolie
Zout
1 tl van de volgende kruiden:
Chilivlokken, korianderpoeder, komijn, paprikapoeder, cayennepeper
Bereiding Chili con carne met kipgehakt
Hak de uien en tenen knoflook fijn. Pak een ruime hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Daarna voeg je het kipgehakt toe en roer rul.
Ondertussen snijd je de paprika in blokjes en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roer door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en dek af met een deksel.
Open de pot bruine bonen en spoel deze in een vergiet. Laat ook de mais en kidneybonen uitlekken.
Haal de deksel van de pan en schep alle gedroogde kruiden erbij. Vervolgens voeg je de bruine bonen, kidneybonen en mais toe. Roer goed door elkaar en laat de saus een beetje indikken. Voeg naar smaak zout toe.
Hak de koriander fijn en serveer op de borden.
