Zalm in hoisinsaus met udon noodles

Zalm in hoisinsaus met udon noodles en paksoi. Een heerlijke Aziatisch gerecht, super makkelijk te maken en ook nog eens gezond. De zalmfilet smeer je in met Chinese hoisinsaus en stoom je gaar in de oven. Hoisinsaus, een bekende Chinese woksaus,  koop je gewoon bij de Toko of de grote supermarkten. Hoisinsaus wordt in de Chinese, maar ook Vietnamese keuken gebruikt. Het is een saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen, knoflook, rijstazijn, rode pepers, suiker en zout. Hoisinsaus heeft ook een kruidige en zoete smaak. Heerlijk om vlees of vis in te marineren. Klik hier voor meer recepten met Hoisinsaus.

In een ruime koekenpan of wok bak je de paksoi en verse noodles in uien en knoflook met sojasaus. Is het geen plaatje in deze Padova Blush Pink koekenpan van GreenPan?  Ik was al verliefd op de pannen bij het design en de kleuren, prachtig zijn ze. Deze pannen zet ik graag op tafel! De pannen van GreenPan zijn niet alleen heel mooi, maar ook vrij van PFAS. De GreenPan pannen zijn voorzien van een gezonde, PFAS-vrije keramische anti-aanbaklaag. En dit doen ze als sinds 2007! Dit Belgische merk ontwikkelde deze pannen nadat zij ontdekten dat de traditionele antiaanbaklaag in pannen bij oververhitting giftige stoffen vrijgeven. Het gezonde alternatief van GreenPan is de Thermolon, een keramische antiaanbaklaag. Met de GreenPan pannen kun je dus echt gezond koken.

Zalm in hoisinsaus met udon noodles


Gezond koken en eten vind ik belangrijk. Net als dit recept met zalmfilet en udon noodles met paksoi. Verse groente, een mooi stuk vis, heerlijk gezond eten zo. En echt in twintig minuten staat dit gerecht op tafel! Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gr zalmfilet
400 gr verse udon noodles
1 paksoi
1 ui
2 tenen knoflook
2 el hoisinsaus
3 cm verse gemberpoeder
3 el Japanse sojasaus
1 el oestersaus of andere donkere sojasaus
2 el zonnebloemolie
1 el sesamzaadjes 

Zalm in hoisinsaus met udon noodles

Bereiding Zalm in hoisinsaus met udon noodles

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zalmfilet in twee stukken. Pak een ovenschaal en leg een ruim stuk folie erin, waar je de zalm helemaal kan inpakken met ruimte ertussen. Leg de zalmfilet erin. Smeer op beide zalmfilets een eetlepel hoisinsaus. Maak een pakketje met folie, door de zalm helemaal in te sluiten. Let op dat je dit niet te strak doet, maar zorg wel dat alle kanten dicht zijn. Zo voorkom je dat de zalm uitdroogt.

Ondertussen snijd je de uien en knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes tot de harde stronk. Was de paksoi goed in een vergiet en laat uitlekken. Schenk de zonnebloemolie in de GreenPan en als de olie heet is voeg je de uien en knoflook toe. Rasp de gember erboven fijn. 

Daarna voeg  je de paksoi toe. Leg de verse udon noodles erbij. Schenk de Japanse sojasaus en oestersaus erbij. Roer de udon noodles voorzichtig los. Zet het vuur uit.

Als de zalmfilet klaar is, leg je deze op de noodles. Pak de kleine koekenpan en leg op een hoog vuurtje. Rooster de sesamzaadjes een paar seconden tot ze bruin zien. Maak het gerecht af en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover.

Zalm in hoisinsaus met udon noodles