Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger

Echt goede Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger. Ellis, de populaire Vlaamse keten, met verrukkelijke Amerikaanse burgers. Ellis naast Rotterdam Centraal was al een favoriet plekje voor mij. Naast de klassieke burgers, heeft Ellis nu ook veganburgers , vegaburgers. Anne van Anne Travel Foodie nodigde mij uit de nieuwe kaart te proeven bij bij Ellis in de Gravenstraat in Amsterdam. Ik vertel je hier mijn ervaring.

Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger

Over Ellis

5 Brusselse vrienden startte in 2011 Ellis Gourmet Burger. Hun visie, betere Amerikaanse hamburgers op de kaart, want dit ontbrak in Brussel. De naam Ellis verwijst naar Ellis Island bij New York. Langzaam veroverde Ellis 11 Belgische grote steden, zoals Antwerpen, Gent, Hasselt etc. Ook in Frankrijk en Nederland kun je eten bij Ellis. In Rotterdam, Utrecht, Breda en in Amsterdam vind je er zelfs 3!  Alle Ellis restaurants hebben een herkenbare en moderne stijl, van zowel binnen als buiten. De inrichting is clean met licht hout en moderne meubel. De menukaarten zijn kleine kranten en de verplichting is fijn met grote witte lampen. De urban sfeer wordt versterkt door de de open keuken.

Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger

Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger

Het is lastig kiezen als je een kaart voor je krijgt met wel 11 aantrekkelijke burgers. Ik koos voor de seizoensburger, the Black Lamba. Een lamsburger met pulled lamsschouder en tomatensalsa op een zwart broodje. De burger is normaliter met geitenkaas, maar omdat deze op was, koos ik voor een vegankaas. Mijn vriendin nam de The Classic, een Amerikaanse Holstein runderburger met rode ui, tomaat, augurk en kaas. De burgers zijn flink en smaken super lekker. Als sidedish koos mijn vriendin wel iets heel speciaals, de Parmesan Potato Churros. Ja, je leest het goed. Churros van aardappel met geraspte parmezaan erover. 

Desserts

Zie je dit dessert? De Ellis Super Bowl. Een enorm dessert met macarons, 5 bolletjes ijs en karamel. Voor mij was er helaas geen dessert op de kaart. Ze boden mij fingerfood aan, en ondanks dat ik de hele avond al trek had in calamaris, onion rings of nachos, heb ik toch nee gezegd. Na die burger zat ik namelijk behoorlijk vol. 

Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger

De plek voor echt goede burgers

Goede Amerikaanse burgers maken, dat is Ellis goed gelukt. Deze burgers zijn heel smaakvol, speciaal en ook nog eens goed geprijsd. Voor borrelen is Ellis ook een goede plek met de diversiteit aan fingerfood. Met dieetwensen houden ze uitstekend rekening en denken met je mee aan aanpassingen. Ik kan niet wachten tot ik weer mijn volgende burger ga eten bij Ellis Gourmet Burger.

Amerikaanse burgers eten bij Ellis Gourmet Burger


Klik hier voor meer restaurant reviews in Rotterdam