Verse udon noodles met gewokte garnalen en paksoi

Verse udon noodles met gewokte garnalen en paksoi. Snel, makkelijk en super lekker. Udon is een dikke noedel gemaakt van tarwemeel en wordt gebruikt in de Japanse keuken. De udon noodles zijn vrij dik en daardoor heerlijk stevig. Lekker om mee te wokken of in de noodlesoep. Deze noodles vindt ook zijn populariteit in het westen.  Dit wokgerecht staat in 15 minuten op tafel en je hebt er maar één pan voor nodig. Wok de garnalen met knoflook, paksoi, peultjes en bosui erdoor en daarna de spices. Meng de verse udon noodles erdoor en voeg de sojasaus en oestersaus toe. Verse udon noodles zijn heel smaakvol, goedkoop en roer je zo door je wokgerecht. Ideaal toch? Ik kan echt smullen van dit gerecht! Hier het makkelijke recept. 

Ik maakte dit gerecht met de ingrediënten van De Thuistoko.nl. Bijna alle ingrediënten van dit recept kun je bestellen bij dethuistoko.nl. 

Voor 2 personen

Ingrediënten
1 pakje verse Japanse udon noodles
2 grote tenen knoflook
200 gr grote garnalen
100 gr peultjes
1 paksoi
Een paar bosui
1 el oestersaus
1 tl vissaus
2 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus 
2 el zonnebloemolie

Bereiding Verse udon noodles met gewokte garnalen en paksoi

Pel de tenen knoflook. Snijd de paksoi fijn en spoel in een vergiet.

Daarna pak je een wok of hapjespan en schenk je hier de zonnebloemolie in. Pers de knoflook fijn in de knoflookpers en bak in de olie voor een minuutje. Vervolgens voeg je garnalen toe en 5 minuten. 

Nu gaan we de groente toevoegen. Begin met de peultjes en na 5 minuten bak je de paksoi mee.

Open de udon noodles en leg in de pan met garnalen en groente. Schenk de lichte en donkere sojasaus erover. Daarna schenk je de vissaus en oestersaus erover. Roer voorzichtig door tot de noodles los van elkaar zijn. Zet het vuur wat hoger om goed te wokken.

Snijd de bosui fijn en roer door. Serveer in mooie bowls.

Verse udon noodles met gewokte garnalen en paksoi

Klik hier voor meer wok recepten

Klik hier voor meer recepten met garnalen