Tapas en homemade Sangria bij Little Miss Sangria

Tapas en homemade Sangria, dat kun je verwachten bij een bezoekje aan Little Miss Sangria. Dit nieuwe restaurant zit in de gezellige Reinkenstraat in Den Haag. Het bijzondere aan dit restaurant s dat ze wel 5 soorten sangria zelf maken. Heerlijk om in het restaurant of op het terras te drinken, natuurlijk met lekkere tapas erbij! En bevalt de sangria je goed, dan kun je ook een flesje kopen voor thuis. Ik maakte voor het eerst kennis met dit restaurant tijdens de Tasty Walk, lees hier meer over. Ik was uitgenodigd een avondje de sfeer te proeven bij Little Miss Sangria. Lokaal, Mediterraans en lekker, dat is hoe ik het dineren bij Little Miss Sangria beleefde. Kipspiesjes, albondigas, pimientos, mosselen met venkel, zeebaars met polenta en natuurlijk paella! Lees hier hier het uitgebreide verslag over dineren bij Little Miss Sangria. 

Tapas en homemade Sangria bij Little Miss Sangria

Over Little Miss Sangria

Little Miss Sangria zit het midden van de Reinkenstraat, de winkelstraat van de Archipelbuurt, aan de Laan van Meerdervoort. De eigenaren en stel Jocelyn en Thanasis begonnen dit restaurant tijdens de lockdown. Beide hebben een verleden in de horeca en wilden al een tijdje iets zelf opstarten. Het concept van Little Miss Sangria kwam tot stand tijdens een trip naar Barcelona. Ze genotenerg van de tapas en het idee van gezellige tafelen en delen, dat is wat zij ook wilden. En wat maakt zo’n zaak zo uniek? Eigen gemaakte sangria. Dus Jocelyn leerde sangria maken. 

Homemade Sangria

Bij Little Miss Sangria kun je wel 4 verschillende soorten huisgemaakte sangria proeven. De Lady in Red is de traditionele sangria met rode wijn, licor 43 en vruchten en de White Lady is gemaakt van witte wijn met vruchten. Eén van mijn favorieten is de Vanille Miss Rosé met wodka met watermeloen en aardbei en de Passionate sangria met wodka en passievrucht. Liever geen alcohol? De Mister Bob is een 0% sangria. De sangria’s zijn gemaakt met pure fruitsappen en zijn heel lekker. Je krijgt gelijk een vakantiegevoel. De huisgemaakte sangria’s kun je ook kopen en bestellen.

Borrelen, dineren en desserts

Little Miss Sangria is dé plek voor een borrelavond. Start met de goede gevulde borrelplank met pimientos, kipspiesjes, albondigas, Kalamata olijven, mosselen met venkel, serranohamkroketjes, tapenade, truffelboter en manchego. Een prachtige plank en allemaal zooo lekker. 

Tapas en homemade Sangria bij Little Miss Sangria

Daarna kun je een paar kleine gerechten kiezen om te delen. Bijvoorbeeld de huisgemaakte paella met kip, chorizo en mosselen, maar ook zeebaars met polenta, burrata, Parelhoen, vegetarische salade met geitenkaas en nog meer. Genoeg keus toch? Sluit af met een lekker dessert of kaasplankje en je avond is compleet.

Tapas en homemade Sangria bij Little Miss Sangria

Tapas en homemade Sangria bij Little Miss Sangria

Ik zat op een zonnige avond bij Little Miss Sangria en was voor mijn gevoel weer even in Spanje. Gezellig om een terrasje aan de straat, tapas bestellen en eten en gezellige Spaanse muziek op de achtergrond. Little Miss Sangria is een toevoeging voor de sfeervolle Reinkenstraat.

Klik hier voor meer reviews van restaurants in Den Haag