Champignon bruschetta’s

Bruschetta’s met champignons. Heb jij dit al eens op? Een perfect, simpel en vegan hapje. Lekker op plakjes ciabatta, met of zonder geraspte (vegan)kaas. Je hebt alleen twee soorten champignons, Italiaanse kruiden, knoflook en wat olijfolie. Hmmm.. echt heerlijk is het. De champignons rooster je op het broodje in de oven. Je hebt in een mum van tijd een lekker hapje op tafel.

Champignons zijn een prima oplossing voor vegetarische hapjes. Ze zijn vullend, hebben een goede bite en een nootachtige smaak. Ik ben er gek op.

Ingrediënten

1 bak kastanjechampignons
1 bak witte champignons
1 ciabatta
1 teen knoflook
5 el olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
Evt. zout
½ zakje geraspte (Vegan) kaas

Bereiding

Haal de ovenrooster uit de oven en leg hier een velletje bakpapier op Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in dunne plakken. Schenk +/- 3 el olijfolie in een kommetje. Pel de knoflook en pers de knoflook met een knoflookpers uit in de olijfolie. Smeer de bovenkant van de broodjes in met het olijfoliemengsel.

Snijd de champignons in plakken. Dit kan snel in een eiersnijder. Leg ze in een diepe kom. Schenk de overige olijfolie erover en strooi de Italiaanse kruiden erover.  

Verdeel het mengsel over de broodjes en strooi er wat (vegan)kaas over.

Verdeel de bruschetta’s op de rooster en verwarm dit 10-15 minuten in de oven.

Klik hier voor meer varianten op de bruschetta