Thaise rode curry met vis 

Thaise rode curry met vis, gevuld met kabeljauw en garnalen. Hmmmm… Wat ben ik gek op Thaise curry’s. Lekker gevuld, gezond en met een goede currypasta echt zo op tafel. Groene curry met vis of kip, Slanke rode curry soep, of zoals deze Rode curry met vis, zo smaakvol allemaal. Ik voeg naast de currypasta sereh (citroengras stengel), limoenblaadjes en kokosmelk van Kara toe.

Kokosmelk is één van de bekendste producten uit de Aziatische keuken. De Thaise, Vietnamese, Indiase, Indonesische keuken en ga zo maar door. Zelfs in de Afrikaanse en Caribische keuken is  kokosmelk niet weg te denken. Kokosmelk komt ook uit de kokosnoot, maar is iets heel anders dan kokoswater. Kokoswater haal je zo uit de kokosnoot, kokosmelk daarentegen maak je door het overgebleven vruchtvlees waar je kokosroom mee hebt gemaakt nog een keer te laten trekken in warm water en vervolgens te persen. De substantie die hier uitkomt is wat dunner dan kokosroom en wordt kokosmelk genoemd. Klik hier voor meer recepten met kokosmelk.  

Kara is een kokosnoot specialist met groot assortiment aan kokosproducten. Door de hoge betrokkenheid vanaf het zaaien tot en met de verwerking garanderen zij de beste kwaliteit van verse kokosnoten. Daarnaast heeft Kara als doel ecologisch, sociaal en economisch duurzaam te zijn van moment van plukken tot aan de winkel. Kara is te koop in de Nederlandse toko’s.

Ik maakte deze Thaise rode curry met vis met kabeljauw, garnalen, rode paprika en paksoi. Ik gebruikte een pittige currypasta van de toko, maar wil je het wat milder, kun je ook een currypasta uit de supermarkt kopen. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

200 gram kabeljauw
200 gram grote garnalen
1 grote ui

2 el rode curry pasta
2 limoenblaadjes
1 rode paprika
3 stuks Shanghai Paksoy
400 ml Kara kokosmelk
1 el vissaus
Een bosje verse koriander
1 limoen
2 el zonnebloemolie

Bereiding Thaise rode curry met vis 

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Pak een grote wok of hapjespan met deksel. 

Schenk de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta toe en schep om. Schenk de kokosmelk erbij. Was de sereh en breek doormidden. Leg de limoenblaadjes erin. Voeg vervolgens de vissaus toe en laat even 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. 

Ondertussen snijd je de kabeljauw in blokjes. Roer de kabeljauw en garnalen voorzichtig mee. Was en snijd de paprika’s en paksoi. Leg de paprika’s in de curry. Heb je een milde curry, dan kan je één chilipeper in stukjes (zonder pitjes) toevoegen. De paksoi voeg je als laatst toe en bak je maar 5 minuten mee. 

Als de curry helemaal klaar is, haal je de sereh en de limoenblaadjes eruit. Snijd de limoen in parten. Hak de koriander fijn. Serveer met partjes limoen en knijp uit boven de curry.

Thaise rode curry met vis 

Klik hier voor meer Thaise recepten