Krieltjes, vleugels en groente uit de oven

Krieltjes, vleugels en groente uit de oven. Soms heb je zin in lekker eten, maar geen zin hier te veel moeite voor te doen. Dit kan allebei. Dit recept is de perfecte comfortfood voor op een werkdag. Aan de gekruide kippenvleugels van Amilahfood hoef je niets aan te doen, die zijn al lekker op smaak. Alles bij elkaar op een bakplaat en na 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd. Je gebruikt voor dit recept relatief weinig vet. Nog een groot voordeel, je hebt niet tig pannen voor de afwas. Ik maak dit regelmatig, want het valt zo goed in de smaak. De restjes zijn de volgende dag nog heerlijk. Hier het makkelijk recept.
Voor 2 personen
Ingrediënten
10 vleugels Amilahfood of zelf marineren klik hier
1 courgette
Een rode en gele paprika
1 rode ui
3 tl Italiaanse kruiden
Grof zeezout
2 el olijfolie
250 gram krieltjes met schil
Bereiding Krieltjes, vleugels en groente uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier.
Boen de krieltjes schoon en stoom ze kort. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
Snijd de rode ui in grove stukken. Was de courgette en paprika’s en snijd deze in blokjes. Verdeel de groenten over de bakplaat. Spray of schenk olijfolie erover en strooi de Italiaanse kruiden erover. Meng dit met een lepel door elkaar. Strooi naar behoefte nog peper en zout erover.
Leg de kippenvleugels op de bakplaat en plaats dit 20 – 30 minuten in de oven. That’s it! Lekker smullen maar.
