8 Hotspots in Den Haag – Haagse Foodbloggerstour

Foodbloggers Anne-Marie (myhappykitchen) en Marjolein (foodieshavearrived) organiseerden voor de 2e keer een foodbloggerstour door mijn eigen mooie stad Den Haag, en ik mocht mee!
Tijdens deze tour gingen we met 20 foodbloggers door het centrum van Den Haag. We brachten een bezoek bij 8 verschillende hotspots waar we enthousiast werden ontvangen met een hapje en drankje.Lees mijn beleving van deze heerlijke, zonnige en culinaire dag!

Lunchroom Anne&Max, Kerkplein Den Haag

De ontmoetingsplek van deze middag startte bij de nieuwe lunchroom Anne&Max aan het Kerkplein. De lunchroom is gevestigd in het voormalige en grootste postkantoor van Den Haag. Anne&Max is een lunchroom waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, high tea, lunch of gewoon een drankje. Alle gerechten zijn vers, huisgemaakt en biologisch. De inrichting doet je denken aan een gezellige huiskamer met mooie lampen, bloemen op tafel en een heerlijke rustig muziekje op de achtergrond.
Wij kregen hier een heerlijke lunch bestaand uit een mooi plateau met diverse kleine sandwiches, taartjes en soepen. De paprikasoep en sandwich met geitenkaas en gegrilde groenten waren mijn favoriet.

DOK Cookware

DOK is een enorme en prachtige kookwinkel die te vinden is in de Passage van het Centrum. Hier vind je werkelijk alles omtrent koken en bakken. Echt een walhalla voor elke foodie. Ik ken deze winkel al een aantal jaren. Als ik hier met mijn moeder heen ga, ben ik nooit binnen een uur weer buiten. Gelukkig vind ik het zelf ook heerlijk hier rond te struinen.
Hier werden we feestelijk ontvangen met een speculaaslikeur met een cava. Heerlijk drankje, al was dat best heftig om 13.00 ‘s middags.

Hotel Indigo en brasserie Stocks & Bonds

Hotel Indigo is, gevestigd tegenover Paleis Noordeinde, zit inhet  oude pand van De Nederlandsche Bank. Het is echt fantastisch gerenoveerd. Je vindt bewust nog accenten van de bank terug in het hotel. Zo heb je in de kamers een minibar in de vorm van een kluis en een afbeelding van het oude 10 guldenbiljet in de lobby. De kamers zijn voorzien van grote ramen, waardoor je veel licht in de kamer hebt. In dit luxe hotel zit een brasserie en een bar. De brasserie is een aparte lunchroom met eigen ingang, maar wordt ook als ontbijtzaal voor de gasten gebruikt.  De bar bevindt zich in de kelder. Hier kregen wij een heerlijke cocktail en een amuse van zalm. De bar is in de jaren 50 stijl ingericht en als je daar van je cocktail geniet, zou je zo denken dat Marilyn Monroe binnen komt lopen.

   

Tapisco

Restaurant Tapisco bevindt op de Kneuterdijk. Tapisco betekent een combinatie van het Spaanse ’tapas’ en het Portugese ‘petiscos’ ofwel: kleine hapjes. En dat vindt je hier ook! Tijdens de lunch en diner kan je kiezen uit meerdere tapas, taspisco’s en pinxtos. Daarnaast worden er hier ook heerlijke cocktails gemaakt en serveren ze mooie Spaanse en Portugese wijnen. Ik zou hier wel de hele dag kunnen blijven. Ook hier kregen een heerlijk gerecht, namelijk een gazpacho met watermeloen. Wat een verrassende combinatie. Met allergieën en dieetwensen kunnen ze hier goed op weg. Ze hebben een diversiteit aan vegetarische gerechten en bedenken makkelijk een gerecht naar jouw dieet.

    

De Bonte Koe

De Bonte Koe is een chocolade- atelier in het Vleeschhouwerij-gebouw op de Korte Poten. De winkel is vol met allerlei soorten zelfgemaakte chocolade. Het is niet te missen door de grote koe, gemaakt van chocolade, in de etalage. De chocolatiers werken met veel liefde en passie en met de beste chocolade aan de bonbons en bouchées. En echte hotspot voor elke chocoladeliefhebber!

  

Betjeman & Barton

Betjeman & Barton is een thee speciaalwinkel dat al meer dan 20 jaar bestaat. In Den Haag vindt je de winkel op de Denneweg . Hier kun je allerlei verschillende soorten thee ruiken en proeven. De dames in de winkel leggen je uit hoe de thee gemaakt is en op welke temperatuur je de thee het best kan drinken.  Ik heb de Lundi Light en de Japanse Sencha thuis mogen proberen en ik ben gelijk verkocht. Wat een lekkere thee!

De Vleesch lobby – Vegetarische Slager

De Vleesch lobby aan de Denneweg is het restaurant van de Vegetarische Slager. In Nederland, en ook daarbuiten, is de Vegetarische Slager al echt een begrip. Vooral in Den Haag is het onmisbaar met een winkel op het Spui. Het concept van de Vegetarische Slager is vegetarisch eten, zonder smaak van vlees of vis te hoeven missen. En dit lukt ze heel goed!
Wij mochten in het restaurant 2 nieuwe producten proeven, waarvan er één toen nog niet te koop was (nu wel). Erg leuk om zo een sneak preview te krijgen. Dit is de vegan roockworst op een doperwtenstamppot met een heerlijke (zelf vlees-smakende jus). Het knappe van de roockworst is dat het een echte knak heeft. Daarnaast smaakt het ook erg goed. Het tweede gerecht was vegan Naked chickburger. Dit is een vegetarische kipburger die ook verrassend goed smaakte. Doordat alles vegan was, is het ook allemaal koemelkvrij. Dat maakte het voor mij een stuk makkelijker!

   

Restaurant & Wijnbar Glaswerk

Vanaf de Denneweg stapten wij de boot in naar restaurant Glaswerk. Dit restaurant is gevestigd op het industrieterrein op de Binckhorst. De Binckhorst, wat bekend staat als een saai industrieterrein met alleen een Mc Donalds, begint steeds meer mooie en nieuwe restaurants te krijgen. Restaurant Glaswerk is ontstaan door een stel vrienden. Het zit aan het water, waardoor je heerlijk van het uitzicht en de rust kan genieten.
Bij aankomst werden wij ontvangen met een glas Chardonnay en Chef Bas Hoog bracht ons een heerlijke amuse. Mijn amuse bestond uit gepekelde zeebaars met een dekentje van witte radijs en een bedje van bevroren groenteparels. Naast dat dit gerecht zalig was, is het ook echt een plaatje om te zien. Bas Hoog houdt goed rekening met allergieën en improviseert. Eén topchef!   

Zoals jullie zien heb ik echt genoten van deze dag! Heel leuk om met allemaal foodies te ontmoeten. We hebben allemaal dezelfde passie en doel; zoveel mogelijk lekker eten spotten en mooie foto’s maken. Erg leuk om met deze groep door Den Haag te lopen.