Haagsche Foodhallen

Jaaa, de Haagsche Foodhallen zijn open! In de Haagsche Bluf zijn aantal panden omgetoverd tot een ware foodwalhalla. Tijdens de persopening maakte ik kennis met de Foodhallen en de 12 bijhorende keukens. Bij binnenkomst valt mij de gezellige sfeer, mooie interieur en de grote bar in het midden, direct op. Ik vertel je alles over deze avond en het eten in de Haagse Foodhallen.

Over de Foodhallen

De eerste Foodhallen openden in 2014 in Amsterdam. De eigenaars Chong & Zing bouwden een indoor- foodmarket, wat voor Nederland nog nieuw was. Geïnspireerd op de mercados in Spanje, zoals San Miguel in Madrid, kwamen de Foodhallen tot stand. De Foodhallen werken zo veel mogelijk met lokale ondernemers. In dit culinaire concept kun je van verschillende keukens proeven. Het mooie hiervan is dat elke stand zijn eigen specialiteit heeft. Van sushi tot aan burgers, allemaal koks met passie voor hun gerecht en die hier goed in zijn. 4 jaar later openden de Foodhallen in Rotterdam en nu is Den Haag aan de beurt.

Chong & Zing

Asian

Er zijn 10(!) vaste en 2 pop-up stands in de Haagsche Foodhallen. De Aziatische keuken zijn rijk aanwezig. Bij Dim Dim Sum kun je de lekkerste verse dimsums. De kip in rode curry is ook een echte aanrader, lekker spicy. Deze Chinese streetfood stand stamt af van het Chinese restaurant Ming Kee.

Naast de Chinese streetfood vind je ook Viet Street. Gevulde bao buns,verse springrolls, rijkelijk gevulde Bahn mi, noem maar op. Deze Vietnamese streetfood gerechten zijn hier vers te proeven. Kies zelf voor vulling van varkensvlees, kip of garnalen. Lekker met lente-ui, verse koriander en limoen.

Voor Maleisische gerechten kun je terecht bij Chef Nomar Musa. Van traditionele ontbijtjes tot kruidige curry’s. Deze stand opent binnenkort!

Chef Nomar Musa

Liever Japans? Bij Samurice vind je verse sushi, sashimi, gyoza’s en pokebowls. Deze stand, onderdeel van restaurant Karaku, fileert dagelijks verse vis. Wij zagen hier hoe zij verse zalm fileren, waarna we de sashimi proefde. Boterzacht en erg lekker.

Italiaans

Renato’s Pizzeria & Osteria is bekend met zijn plekje in de Amsterdamse Foodhallen.Nu kun je in Den Haag ook smullen van Italiaanse plaatpizza slices en verse pasta’s met verse parmezaan of stoofvlees. De pizza’s zijn er met vlees, vegetarische en zelfs vegan. 

Vegetarisch

Bij Holy Falafel is alles vega! Kies voor een pita met homemade groene falafel of falafel met dips en kies zelf je topping hierbij. Ook bij Dim Dim Sum kun je vegetarische loempia’s bestellen. 

Falafel bij Holy Falafel

Meat

Voor Meat ben je bij Smokey Goodness aan het juiste adres. Hier bestel je echte burgers en fries. Ceecees Chicken & Chips is een spot met verschillende homemade chips met dip. Zelfs zoete chips met kaneel, wat verrassend lekker smaakte. Ik smulde van de gemarineerde kipstukjes. Wil je alles proeven? Kies dan de borrelplank.

Vis

Naast de sushi van Samurice en de prawns van Viet Street, geniet je van vis bij Bar Pêche. Dit is het nieuwe concept van Bistro-Mer. Hier vind je oesters, ceviche en natuurlijk mosselen en friet. 

Sashimi – Samurice

Zoet

Na het eten trek in een toetje? Ga naar The Sweet Spot. Madeleines, ijsbroodjes, brownies, créme brulee, alles huisgemaakt door de patsseries.

Drankjes

Bij grote bars op beide etages kun je kiezen uit lokale dranken, zoals een Haagsche Bluf biertje, ontwikkeld door Kompaan en Foodhallen. Daarnaast keren ook de bekende dorstlessers van de Foodhallen weer terug bij de centrale en Gin & Tonic bar. Het wijnassortiment is ook uitgebreid. Ik genoot van de Marlborough Sauvignon Blanc. 

In de Haagsche Foodhallen heb je genoeg keus! Heel leuk om wat lekkere dingen te bestellen en gezamenlijk aan de tafels in het midden te eten.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag