Authentiek Palestijns eten bij Love & Peas

Authentiek Palestijns eten, dit kan bij restaurant Love & Peas op de Weimarstraat. Palestijns eten, daar had ik niet direct beeld bij. Van verschillende vrienden hoorde ik hier enthousiaste verhalen over, vol zin ging ik op uitnodiging in om hier de Palestijnse keuken te proeven. Het restaurant is helemaal veganistisch, dus ideaal voor mij, helemaal koemelkvrij. Nog een 5 minuten lopen vanaf mijn werk kon ik zo aanschuiven. 

Over Love & Peas

Love & Peas is 3 jaar geleden opgericht door twee vrienden uit Israël en Palestina. Het duo begon als een pop-up restaurant. Toen Love & Peas vrij snel een succes werd, opende zij dit restaurant op de Weimarstraat. Love & Peas in in een vintage stijl ingericht, wat je door de hele zaak terugziet. Naast dat de gerechten veganistisch zijn, is het ook (op één dessert na) allemaal zonder noten en lactosevrij. Wat een uitkomst. En wil je glutenvrij eten? Dit kan je ook aangeven. Love & Peas serveert geen alcohol, waardoor het populair is bij zwangere buurtbewoners en moeders. Dit restaurant zat op de woensdagavond toen ik hier at helemaal vol. 

De Palestijnse Keuken

De Palestijnse keuken is een deel van de traditionele Midden- Oosterse keuken. De keuken is grotendeels veganistisch. Zij gebruiken voornamelijk plantaardige producten. De gerechten worden bereid met veel kruiden, olijfolie, tahine en citroen. Denk hierbij aan linzensoep, hummus, tabouleh en ga zo maar door. Gerechten waar ik gek op ben! 

Linzensoep

Mezzes

Bij binnenkomst kregen wij de kaart, waar diverse biologische drankjes op stonden. Tot mijn verbazing zag ik hier een alcoholvrije prosecco op staan. Dit moest ik natuurlijk bestellen! En zonder spijt, want het was heerlijk. Als diner kan je kiezen voor hoofdgerechten of mezzes. De hoofdgerechten bestaan uit een Libanese wrap of sandwich met falafel en hummus naar keuze. De mezzes zijn kleine gerechten die je kan delen. Hier kozen wij voor. Wij kregen een mix van gerechtjes, zoals pikante Hummus, Tabouleh salade, Fattoush, Linzensoep, Baba ganoush en Gefrituurde bloemkool. Deze gerechten kon je eten met Libanees brood. Allemaal heerlijke gerechten. De hummus was lekker pittig, maar blus je met de frisse Baba Ganoush. En niet te vergeten de huisgemaakte falafel. Dit is hun hit en ik kan het beamen, wat een heerlijke falafel. Je kan beter gelijk twee porties bestellen, want je hebt deze zo op! 

Pittige aardappels, Hummus en Baba Ganoush

Ik heb deze avond heerlijk (en iets te veel) gegeten. Je proeft goed dat deze gerechten allemaal huisgemaakt zijn. Omdat de gerechten veel dezelfde smaken hebben, was ik op een gegeven moment wel verzadigd. Mijn favorieten? De falafel en de tabouleh salade! Ben je gek op Midden-Oosterse of vegetarisch/ vegan keuken, dan zal ik je zeker aanraden om hier een keer te eten.

Dessert met Chiazaad en tahine