De Biologische Mini Tasting van Neleman

Biologische Mini Tasting Box van Neleman wijnen. Ken jij de wijnen van Neleman al? De Nederlandse organisatie Neleman Organic Vineyards maakt speciale wijnen van lokalen en soms bijna uitgestorven druiven van de eigen wijngaarden. Daarnaast zijn de wijnen ook vegan en biologisch!  Ik kreeg laatst een berichtje of ik het als echte wijnliefhebber leuk vond om dit te testen. Natuurlijk wil ik dit graag testen. En met wie kan ik de wijntjes van Neleman beter proeven met mijn zwager Lucien van Wijnklas. Éénmaal de Tasting Box thuis plande ik een datum met hem in om deze wijnproeverij van Neleman te doen. Ik vertel je in dit artikel alles over Neleman en de Mini Tasting.

Biologische Mini Tasting van Neleman

Over Neleman Organic Vineyards

Neleman Organic Vineyards, opgericht door Derrick Neleman, staat voor lekker biologische vegan wijnen die gemaakt worden in Neleman eigen wijnhuis in Valencia. Deze wijnen worden gemaakt van lokale en soms bijna uitgestorven druiven. Daarnaast heeft Neleman ook als doel de wijnwereld een stukje mooier maken, zoals een kurkretour-programma en planten ze bij elke 173 verkochte flessen een boom in de buurt van ons wijnhuis in Valencia. Een heel bewust en duurzame organisatie dus. Bij Neleman kun je Spaanse rode, witte en rosé wijnen vinden. En je zult verrast staan over hoeveel diverse je kunt bestellen in meerdere prijsklasse. De Neleman wijnen zijn te koop bij verschillende verkooppunten, zoals de Neleman webshop, maar ook bij HEMA, Ekoplaza, de Bijenkorf Amsterdam en andere lokale winkels.

Biologische Mini Tasting van Neleman

De Biologische Mini Tasting van Neleman

In de Neleman Mini Tasting Box (€39,95) zitten 6 verschillende 37,5cl wijnen. Drie witte en drie rode Valenciaanse wijnen. Je kunt de proeverij op eigen tijdstip en dag doen, maar kunt er ook voor kiezen om mee te doen met de online proeverij, waar je door de wijnen begeleid wordt. Onwijs leuk om op deze manier voor een leuk bedrag een avondje met vrienden wijn te proeven. Helemaal voorbereid hadden we eerst de witte wijn koud gezet, een koeler op tafel, de Neleman wijnopener er naast en voor ieder zowel een glas voor witte wijn en een glas voor de rode wijn. Online kun je nog een proefformulier en de aromawiel downloaden.

Biologische Mini Tasting van Neleman

De wijnen uit de Biologische Mini Tasting van Neleman

De drie witte wijnen bestonden uit een Viognier Verdil, Just Fucking Good Wine (JFGW) wit en de Single Vineyard Macabeo. Deze wijnen zijn divers van smaak. De Viognier, een rode en zachte wijn lijkt erg op een Chardonnay. De JFGW had veel hout en proefde ik een vleugje ananas in. De Macabeo was al snel mijn favoriet met een goed zoet en zuur balans met veel fruit als peer en citrus. 

Biologische Mini Tasting van Neleman

De rode wijnen uit het pakket bestonden uit de Tempranillo Monastrell, Just Fucking Good Wine Red en de Single Vineyard Carbarnet Bobal. De Tempranillo is een soepel en toegankelijke rode wijn. Voor mij iets te simpel van smaak. De JFGW Red is gemaakt van Marselan druif en is een krachtige wijn, dit is mijn favoriet van de rode wijnen. De Single Vinyard Cabernet-Bobal is een kruidige en fruitige wijn.

Biologische Mini Tasting van Neleman

Zoals je leest zijn de wijnen divers van smaak, heel leuk. Daarnaast zijn ze ook uit verschillende prijsklassen. De prijzen kunnen variëren tussen de € 6,- en € 18,- per fles. Ik heb een hele leuk avond gehad met de Mini Wine Tasting Box van Neleman wijnen. Echt een perfect uitje voor thuis of in de tuin.|

Klik hier voor meer artikel over wijn, wijnproeverijen en wijngaarden.