Couscous met zalm en groente

Couscous met zalm en groente uit de oven. Een mooi bord vol en je hebt het in 20 minuten of tafel staan. Heel smaakvol en heel gezond, wat wil je nog meer. Kies voor verschillende kleuren groente om je gerecht meer kleur te geven. Ik gebruikte courgette, bimi (of broccoli asperge wordt het ook weleens genoemd) en cherrytomaatjes. Een goed gerecht om je leftover op te maken. De groente bracht ik op smaak met Marokkaanse ras el hanout kruiden, een mengsel van kaneel, kurkuma, gember, komijn etc. Samen met de zalmfilet de oven in en klaar! Hieronder vind je het recept van Couscous met zalm en groente.

Een snelle en gezonde maaltijd is waar ik na een werkdag echt behoefte aan heb. In de verzameling 15x recepten die binnen 30 minuten op tafel staan vind je meer snelle gerechten. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

150 gr couscous
2 zalmfilets
1 courgette
10 cherrytomaten
100 gram bimi
2 tl ras el hanout
2 tl viskruiden
1 citroen
4 el olijfolie
Een paar takjes dille
Zout
Zwarte peper

Bereiding Couscous met zalm en groente 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pak de bakplaat eruit en leg hier een vel bakpapier op. 

Was en halveer de courgette over de lengte. Snijd de courgette in plakjes. Was de cherrytomaten en halveer deze. De bimi hoef je alleen te wassen. Meng de courgette, tomaten, samen met 2 olijfolie. Daarna voeg je de ras el hanout toe en meng je dit goed door elkaar. Strooi peper en zout erbij en meng weer. 

Verdeel de groente over de bakplaat. Dep de zalmfilet met keukenpapier. Plaats de zalmfilets tussen de groente. Strooi de viskruiden over de zalmfilets. 

Vervolgens snijd je de citroen in plakjes. Deze leg je om de zalm heen.De bakplaat plaats je in het midden van de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten. 

Ondertussen stoom je de couscous. Leg 150 gram droge couscous in een ruime kom. Schenk hier 150 ml kokend water bij en dek af met een bord. Na 5 minuten is de couscous klaar. 

Serveer je gerecht met een bodem van couscous, verdeel de groente erover en leg een zalmfilet in het midden. Maak af met een takje verse dille.

Klik hier voor meer recepten met couscous