Homemade Spinaziepesto, zonder melk en noten

Homemade Spinaziepesto, zonder melk en noten. Pesto, onmisbaar in onze keuken onderhand. Pesto kennen we klassiek met als basis verse basilicum, knoflook en pijnboompitten. Soms worden er nog cashewnoten en Parmezaanse kaas toegevoegd, waardoor het gelijk niet meer kan voor een koemelk- en notenallergie. Pesto is heerlijk door de pasta, op brood of op vlees en vis. Je kunt er zoveel mee. Wist je dat je ook van spinazie en pijnboompitten heerlijke romige pesto kunt maken. Heel gezond, want in spinazie zitten veel vitamines. Deze pesto is koemelkvrij en echt zo gemaakt. Lekker door de spaghetti met zalm De pesto is in afgesloten bakje wel 5 dagen houdbaar in de koelkast. Hier het makkelijke recept.

Ingrediënten

150 gram verse spinazie (gewassen)
2 tenen knoflook
2 tl citroensap
60 ml olijfolie
75 gram pijnboompitten
Peper en zout

Bereiding Homemade Spinaziepesto, zonder melk en noten

Leg 150 gram spinazie in de keukenmachine of chopper. Pel de knoflook en gooi met de pijnboompitten erbij. Schenk de olijfolie erbij. Mix alles tot een glad mengsel.

Vervolgen schenk je een beetje citroensap erbij en roer dit goed door. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe. 
Is de pesto nog wat flauw van smaak? Voeg dan wat extra peper en zout toe. Als het mengsel nog te dik is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.

Roer de pesto direct door je pasta of bewaar in een dicht bakje in de koelkast.

Homemade Spinaziepesto, zonder melk en noten

Klik hier voor meer recepten met spinazie

Klik hier voor meer smeersel en dips

Dit artikel bevat affiliatelinks