Gevulde portobello met tonijn

Gevulde portobello met tonijn. Portobello’s zijn die hele grote paddenstoelen. Portobello’s zijn eigenlijk enorme kastanjechampignons. Deze grote paddenstoelen, de portobello’s, zijn het hele jaar te koop en gewoon bij de supermarkt in de koeling te vinden. Portobello’s zijn ook een perfect vleesvervanger, want door de dikke structuur heeft het een vlezige bite. Wist je dat je portobello’s kunt je grillen, bakken en vullen. Zoals gevulde portobello met geitenkaas en pijnboompitten op een bedje van rucola, klik hier voor het recept. Maar portobello’s zijn ook heel lekker gevuld met tonijn, paprika, ui en tomatenpuree. Maak af met een beetje geraspte (vegan) kaas en smullen. Net een pizzabroodje! Een perfect koolhydraatarme voorgerecht of lunch. Hier het recept.

Voor 2 gevulde portobello’s met tonijn

Ingrediënten

2 portobello’s
1 blik tonijn op water
Een halve ui
5 kappertjes
1 el tomatenpuree1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Geraspte (vegan)kaas
Zout

Bereiding Gevulde portobello met tonijn

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de steel van de portobello’s eraf. Veeg de portobello’s met een champignonborstel of een velletje keukenrol schoon. Was ze niet met water, want de portobello’s (net als alle andere champignons) nemen veel vocht op. Pak een ovenschaal en leg de portobello’s erin met de open kant naar boven.

Hak het uitje fijn. Pak een ruime kom en schep de uien hierin. Open het blikje tonijn en laat het water uit lekken. Voeg de tonijn bij de uien. Schep de kappertjes erbij en roer door. Meng de tomatenpuree een Italiaanse kruiden erdoor. Strooi een beetje zout erdoor.

Vul het mengsel in beide portobello’s. Bedek het met geraspte kaas. Vervolgens stop je de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.

Gevulde portobello met tonijn

Klik hier voor meer recepten met kastantjechampignons