Wijnbar Walsjerôt – Tap je eigen wijn in deze nieuwe Rotterdamse hotspot

Rotterdam is een hotspot rijker, namelijk de wijnbar Walsjerôt. Wijnbar Walsjerôt heeft een hip en uniek concept. Tap je eigen wijn in wijnbar Walsjerôt en je kunt kiezen uit 70(!) wijnen. Deze stijlvolle wijnbar, dichtbij Blijdorp, opende haar deuren op 18 september voor publiek en 17 september mochten wij als pers al een kijkje nemen in deze nieuwe wijnbar. Hoe mijn ervaring bij deze Rotterdamse wijnbar was, vertel ik je in dit artikel. 

Wijnbar Walsjerôt - Tap je eigen wijn in deze nieuwe Rotterdamse hotspot

Over Wijnbar Walsjerôt

Walsjerôt, de nieuwe wijnbar op het Bentinckplein in Rotterdam Noord opende zijn deuren in september 2020. De wijnbar is prachtig en stijlvol ingericht. Je neemt plaats aan één van de hoge tafels of op de bank en borrelt hier gerust de hele avond. Want ja, 70 wijnen, keus genoeg. Eigenaar en wijnliefhebber Jelle Stelpstra kwam op dit idee tijdens een reis naar Letland waar hij voor het eerst kennis maakte met het tapsysteem voor wijn. Hij was er zo van onder de indruk en maakte een foto. Hij maakte van zijn hobby zijn werk en zie hier wijnbar Walsjerôt. Bij Walsjerot is geen wijnkaart aanwezig, want Jelle wisselt regelmatig van assortiment. 

Wijnbar WalsjerôtTap je eigen wijn

Het unieke aan deze bar is, je tapt je eigen wijn. Aan de wand zie je de wijnen op de juiste temperatuur in de wijnkasten staan. Het systeem werkt als volgt. Je krijgt bij binnenkomst een pas en hier zet je tegoed op. Wanneer je de keuze voor een wijn maakt, steek je het pasje in het apparaat en kiest voor een heel glas, half glas of een slokje. Pak een glas dat erbij hoort uit de kast erboven en houd deze eronder. En proeven maar! Leuk, want op deze manier kun je heel veel verschillende slokjes proeven. Boven het tapsysteem staan kaartjes met handige informatie over de wijn. De tarieven van de wijn variëren ook, dus je houdt het zelf goed in de hand. Heb je aan het eind van de avond tegoed over? Bewaar je kaart en kom nog een keer proeven. Liever je geld terug, het resterende bedrag kan ook op je pinpas overgemaakt worden. 

Spijzen

Krijg je tijdens het wijn proeven trek? Bij Walsjerôt kun je bijpassende spijzen bestellen. Fijne charcuterie, een uitgebreid assortiment van kazen en kleine gerechten. Voor advies voor wijn-en spijscombinaties willen de heren je graag helpen. 

Mousserende wijnen en andere dranken

Liever bier of non-alcoholisch, dit is hier zelfs mogelijk. Je eigen biertje mag je ook tappen. Non-alcoholische wijnen staan verspreid tussen de wijnen. Mousserende wijnen kunnen niet in het tapsysteem, maar bestel je bij de heren. 

Wijnbar Walsjerôt - Tap je eigen wijn in deze nieuwe Rotterdamse hotspot

Wil jij een avond genieten van heerlijke wijnen en veel proeven? Dan ben je bij wijnbar Walsjerôt aan het juiste adres. Wat een prachtige zaak, lieve mensen en zoveel wijnen. Jelle is elke avond aanwezig en geniet ervan zijn gasten meer over de wijnen te vertellen. Ik proefde deze avond veel wijnen. Mijn favoriet was de Albariño van Veiga da Princesa uit 2019, deze fruitige en frisse wijn is precies mijn smaak. Ik kan niet wachten hier terug te komen bij Wijnbar Walsjerôt en door te gaan met wijn van de tap.

Klik hier voor meer hotspots in Rotterdam