Scampi Diabolique

Een echt Vlaams gerecht, Scampi Diabolique. Toen ik vorig jaar in Gent was, zag ik dit gerecht echt overal op de kaart staan. Naast de bekende mosselpan, was de Scampi Diabolique niet te ontbreken. Scampi Diabolique is een garnalenstoof in pittige tomatensaus met room en chilipepers. Van de naam Diabolique of Diablo, duivels pittig. Ik kon het gerecht helaas niet proeven door de room, maar was wel erg nieuwsgierig geworden. Eenmaal thuis wilde ik dit gerecht ook maken, maar dan met sojaroom. Was een lekker gerecht is dit. Je eet de Scampi Diabolique met frietjes, brood, rijst of pasta. Hier het recept.
Ingrediënten
3 el olijfolie
24 gepelde gamba’s of garnalen
3 el tomatenketchup
300 ml sojaroom
200 ml droge witte wijn
1 ui
3 tenen knoflook
1 wortel
1 rode paprika
2 tl paprikapoeder
2 spaanse chilipepers
8 cherrytomaten
1 visbouillonblokje
Een paar takjes krulpeterselie
Optioneel: 1 tl chilivlokken (pittig)
Bereiding Scampi Diabolique
Hak de ui en knoflook fijn. Schenk de olijfolie in de braadpan of hapjespan en bak de garnalen rondom bruin. Vervolgens strooi je peper en zout erover. Voeg de uien en knoflook toe en bak dit mee.
Snijd ondertussen de paprika en wortel fijn. Bak dit ook mee. Na ongeveer 5 minuten blus je het af met de witte wijn. Voeg de ketchup, bouillonblok en sojaroom en paprikapoeder toe.
Snijd de Spaanse chilipepers fijn en voeg dit toe. Halveer de cherrytomaten en roer mee. Laat dit alles op een zacht vuurtje met de deksel op de pan stoven. Strooi naar smaak nog wat zwarte peper en zout toe.
Daarna hak je de krulpeterselie fijn en strooi over het gerecht.

Monique
Worden de garnalen niet heel erg taai door het stoven?
Priya
Nee hoor, er zit genoeg vocht bij. Groetjes Priya
Carolien
Hi Monique, ik heb ze er na het kort aanbakken uitgehaald en weer toegevoegd toen de rest gestoofd was. Er zal wel genoeg vocht bij zitten maar garnalen worden zeker taai als je ze zo lang laat opstaan.