Dorade met tomatensalsa

Dorade met tomatensalsa, een simpel en lekker Mediterraans gerecht. Ik ben gek op dorade en zeebaars en kies dit heel vaak in een restaurant. Vooral in Spanje geniet ik zo van een gebakken doradefilet, met lekker veel knoflook en olijfolie. Daar maak ik het regelmatig uit de supermarkt. Het gekke is dat ik thuis niet zo vaak maak. Tijd om daar verandering in te brengen. Zeebaarsfilet met tomatenrisotto maak ik regelmatig of Chinese zeebaars uit de oven. Net als met zeebaarsfilet hoef je met doradefilet hoef je niet veel mee te doen. Je kunt het in de oven garen als Italiaanse doradefilet met Mediterraanse groente uit de oven, maar ook zoals dit recept. Voor dit recept heb ik de doradefilet op de huid gebakken in ruim olijfolie. Daarvoor maakte ik een simpele tomatensalsa met witte wijn, tomaten, knoflook en ui. Roer op het eind nog verse peterselie erdoor en smullen maar. Lekker met gebakken aardappels, rijst of met een salade. Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 doradefilets
3 roma tomaten
1 ui
1 grote teen knoflook
50 ml witte wijn
Een paar takjes verse peterselie
1 tl paprikapoeder
5 el olijfolie

Bereiding Dorade met tomatensalsa

Was de tomaten en snijd in fijne blokjes. Leg vervolgens apart. 

Pel de teen knoflook en de ui. Snijd beide heel fijn. Pak een steelpan en schenk hier 2 el olijfolie in. Als het vet heet is voeg je de uien en knoflook toe. Strooi de paprikapoeder erbij. Als ze uien glazig zijn, bak je de tomaten mee. Vervolgens voeg je de wijn toe en laat het 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

Ondertussen dep je de doradefilets droog met keukenpapier. Pak een grote koekenpan en schenk hier 3 el olijfolie in. Bak de doradefilet op de huid tussen de 5 en 7 minuten. Niet te lang, want anders wordt de vis droog. Daarna haal je de doradefilets uit de pan. 

Hak de peterselie fijn en roer door de tomatensalsa. Serveer de doradefilets met tomatensalsa eromheen.

Dorade met tomatensalsa

Klik hier voor meer recepten met dorade