Surinaamse Goegerie met spinazie

Goegerie, Ghoegrie of Ghoegerie, ik weet niet precies hoe je dit nu juist schrijft, maar dit is een bekende Surinaamse snack. Gebakken kikkererwten met tomatenpuree en het liefst nog lekker pittig met Madame Jeannette erdoor. Een lekker, makkelijk en goedkoop snackje. Ik vind het ook heerlijk als lunch. Voeg wat spinazie toe en je hebt nog wat extra vitamientjes binnen. Wist je dat kikkererwten ook nog eens heel gezond zijn? Kikkererwten bevatten veel vezels en zijn dus goed voor de spijsvertering. Hier het recept van dit gezonde hapje Surinaamse Goegerie met spinazie.

Klik hier voor het originele recept van Goegerie

Ingrediënten

1 groot blik of pot kikkererwten (400gr)
1 ui
2 tl tomatenpuree
1 el zonnebloemolie
Zout
200 gram verse spinazie

Optioneel: 1/2 Madame Jeannette in kleine stukjes of sambal

Ingrediënten Surinaamse Goegerie met spinazie

Snijd de uien in kwarten en snijd deze dan fijn. Bak de uien in zonnebloemolie op middelhoog vuurtje. Open het blik kikkererwten en spoel deze in een vergiet en laat dit uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak dit samen met de uien. Sluit de pan af met een deksel en laat 10 minuten bakken.

 Als je van pittig eten houdt kun je nu de sambal of Madame Jeannette in kleine stukjes (zonder pitjes) toevoegen.

 Voeg 2 tl tomatenpuree toe en bak dit tot de kikkererwten zacht zijn. Strooi naar smaak zout op het gerecht. Roer de verse spinazie 1 minuut door de kikkererwten.

Surinaamse Goegerie met spinazie

Klik hier voor meer Surinaamse recepten