Fusilli met pesto Arrabiata en gerookte kip


Fusilli met pesto Arrabiata en gerookte kip is een super makkelijk maaltje en oh zo lekker! Ik houd erg van rode pesto en deze pesto arrabiata van Costa Lingura is ook nog eens vrij van koemelk en noten, dus ook vegan. Pesto Arrabiata is lekker pittig, dit past goed bij dit gerecht. Ik bak de gerookte kipfilet even mee met cherrytomaten en zo krijg je een heerlijk warm gerecht wat in 15 minuten op tafel staat. Lekker met gemengde slamix of rucola.

Ingrediënten


200 gram fusilli
1 pot pesto Arrabiata (Costa Lingura)
1 bakje cherrytomaten
1 ui
250 gram gerookte kipfiletreepjes
1 zakje gemengde eikenbladsla of rucola

Bereiding

Kook de fusilli in ruim water.

Snijd de ui door vieren en snijd hier reepjes van. Bak in olijfolie de uien tot ze glazig zijn.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en roer dit mee in pan.

Giet de pasta af in een vergiet en spoel goed om. Leg dit apart.

Gooi de gerookte kipreepjes bij de uien en tomaten. Giet de pasta erbij en roer de hele inhoud van de pot pesto erin.

Serveer met gemengde eikenbladsla of rucola.

Klik hier voor meer recepten met gerookte kip

Lees meer over de Costa Ligura Vegan pesto’s