Podcasts over food tijdens het relaxen

Podcasts over food tijdens het relaxen. Dat is echt mijn nieuwe ontdekking van 2022 geworden. Ik had voorheen niets met podcasts. Ik wist niet zo goed wat ik ervan vond om naar iemand anders die opgenomen praat, te luisteren. Toen mijn zus (lees: een groot podcastfan en dus het tegenovergestelde van mij hierin) zei: “Waarom luister je geen podcast over food?” En van het één kwam het ander. Ik begon met Mangiare en was fan! Naast Mangiare zijn er nog meer podcast over koken en eten. Allemaal bij elkaar op één platform, online-radio.nl te luisteren. In dit artikel vertel ik je hoe ik podcasts toch heeel erg leuk vond.

Podcasts over food tijdens het relaxen

Mangiare 

Tijdens mijn lente wandeling naar mijn ouders toe zette ik mijn eerste podcast aan, namelijk MANGIARE!. Wat een leuke show was dit! En waarom kende ik dit nog niet? Mangiare is het wekelijkse radioprogramma van NPO1, maar is ook als podcast terug te luisteren. Een podcast waarin gesproken wordt over eten, koken, eetgewoonten en recepten. Het verhaal gaat ook over ontspanning. Ideaal voor mensen die van koken houden of zich willen ontspannen terwijl ze naar een lekkere audio luisteren.

Wat is Mangiare toch leuk! De terugweg luisterde ik weer een andere aflevering en ik was fan! Een uur lang luisteren naar diverse gasten aan tafel die hun mening en kennis over een bepaald onderwerp rondom food. 

Ik luister nu regelmatig Mangiare en vind het leuk dat meerdere nieuwe kookboeken hier de aandacht krijgen. Extra verrast was ik toen ik Katinka Lansink Dodero, de schrijfster van het boek Mi Casa Peru, op de radio hoorde. Katinka overhandigde dit boek begin van het jaar persoonlijk in Den Haag tijdens een wandeling. Leuk om haar ook op Mangiare zo gepassioneerd over eten te horen praten. 

Boekreview Mi Casa Peru - Katinka Lansink Dodero

Ik heb een nieuwe mening over podcast gekregen. Soms betrapte ik mezelf hard op te lachen tijdens het wandelen. Tijdens het luisteren word ik niet alleen vermaakt en geïnformeerd, maar ook geinspireerd. Vaak genoeg komen er gerechten voorbij waar ik niet eerder van heb gehoord en toch wel erg nieuwsgierig naar ben. 

Andere food podcast

Ik moet bekennen dat ik naast Mangiare nog geen andere podcast heb geluisterd. Toch staan er al een paar op mijn lijstje. Wat denk je van Wat Schaft de Podcast, Maar Kan Ze Ook Koken, Bezeten van Eten, De Keukencast, Over Eten, Op ons bord en nog veel meer. Ben je meer van de wijn? De Druivensap Podcast en Fuck Wijn zijn dan misschien wel iets voor jou. Neem een kijkje op de podcasts van onlineradio.nl en zoek jouw favoriet.

Podcasts over food tijdens het relaxen