Plaatpizza Griekse stijl met spinazie en feta

Plaatpizza ‘Griekse stijl’ met spinazie en feta, olijven en rode ui. Deze vegetarische pizza is zo’n makkelijk en snel gerecht, waar je ontzettend van kan smullen. Ik ben gek op plaatpizza’s met bijvoorbeeld plaatpizza met courgette en kalkoenspekjes, met champignons, shoarma, brie of zelfs met hummus en falafel. Het ideale van een plaatpizza is dat je met kant-en-klaar deeg uit de supermarkt in een mum van tijd een lekker gerecht op tafel zet. Je kunt er opgooien wat je wilt, ik gooi graag veel groente op. Maak de plaatpizza’s af met vegankaas en een kind kan de was doen.

Een van de meest praktische en veelzijdige manieren om pizza te bereiden en te delen, is door middel van plaatpizza’s Een plaatpizza is een pizza die op een bakplaat of in een rechthoekige ovenschaal wordt bereid en vervolgens in vierkante of rechthoekige porties wordt gesneden. Het belangrijkste voordeel van plaatpizza’s is de uniforme dikte en textuur van de korst, waardoor elke hap een perfecte balans biedt tussen knapperigheid en zachtheid. Ideaal als hapje op een feestje of diner met een groep.

Het bereiden van plaatpizza’s is ook een leuke manier om kinderen te betrekken bij het koken. Mijn neefjes vinden het erg leuk om samen met mijn plaatpizza’s te maken, ze kunnen er namelijk opgooien wat ze willen.

Ik belegde in tien minuten belegd met verse spinazie, rode ui, feta en zwarte olijven en beetje gedroogde oregano. Daarna gaat de pizza de oven en in klaar. Een heerlijke vegetarische pizza om te delen. Hieronder vind je het recept.

Plaatpizza Griekse stijl met spinazie en feta

Plaatpizza Griekse stijl met spinazie en feta

Plaatpizza "Griekse stijl" met spinazie en feta is weer zo'n makkelijk en snel gerecht, waar je ontzettend van kan smullen. Deze vegetarische pizza is echt super lekker. Ik belegde in tien minuten belegd met verse spinazie, rode ui, feta en zwarte olijven en beetje gedroogde oregano. Daarna gaat de pizza de oven en in klaar. Hier vind je het recept.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Grieks, Italiaans
Porties 2

Equipment

  • 1 wok
  • 1 snijplank
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 st plaatpizza bodem kant en klaar bij de supermarkt
  • 200 gr passata
  • tenen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr verse spinazie
  • 100 gr feta
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 10 zwarte olijven

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pak een wok en schenk hier de olijfolie in. Bak de spinazie tot het geslonken is op hoog vuur. Je moet geen vocht overhouden, anders wordt je pizza te nat.
  • Haal het rooster uit de oven en leg hier een vel bakpapier op. Rol de pizzabodem uit over het vel bakpapier. Duw goed uit, zodat het deeg groter wordt.
  • Schenk de passata in een kom. Pers de tenen knoflook erboven uit, Voeg de kruiden toe en meng dit alles goed door elkaar. Voeg naar smaak een beetje zout toe. Smeer de tomatensaus op de pizzabodem.
  • Verdeel de spinazie over de pizza.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel ook over de pizza.
  • Verkruimel de feta over de pizza.
  • Halveer de zwarte olijven en strooi over de pizza.
  • Als laatst strooi je de oregano over de pizza.
  • Plaats de pizza 15-20 minuten in de oven.
Trefwoord feta, oregano, pizza, rodeui, spinazie
Plaatpizza Griekse stijl met spinazie en feta

Klik hier voor meer pizza recepten