Parelcouscous met zalmfilet 

Parelcouscous met zalmfilet, dit gerecht is de ideale vorm van comfort food. Parelcouscous, de kleine pastaballetjes, is een veelzijdig graanproduct dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Parelcouscous kan worden gebruikt als bijgerecht, salade-ingrediënt of zelfs als hoofdingrediënt in verschillende gerechten. 

Ook het bereiden van de parelcouscous is geen hogere wiskunde. Je kunt hier zo ontzettend veel mee. Parelcouscous met forel en geroosterde groente, Parelcouscous met kip en champignons of met gerookte kip en geitenkaas. Je kunt er van alles mee. Dit keer had ik zin in Parelcouscous met zalmfilet. Ik bakte paprika en courgette, kookte de parelcouscous los en roerde dit erdoor. Ondertussen stoomde ik de zalmfilet in folie in de oven met verse dille erop. Super lekker en makkelijk gerecht. Deze komt vaker op tafel! Lees hier het makkelijke recept.

Parelcouscous met zalmfilet

Parelcouscous met zalmfilet

Parelcouscous met zalmfilet, dit gerecht is de ideale vorm van comfort food. Dit keer had ik zin in iets met vis. Ik bakte paprika en courgette, kookte de parelcouscous los en roerde dit erdoor. Ondertussen stoomde ik de zalmfilet in folie in de oven met verse dille erop. Super lekker en makkelijk gerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2

Equipment

  • 1 zeef
  • 1 kookpan
  • 1 snijplank
  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 st zalmfilet
  • 100 gr parelcouscous
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st courgette
  • 2 st paprika's
  • 2 tl viskruiden
  • 1 st bouillonblokje
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes dille
  • 2 el tomatenpuree

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel en versnipper de uien. Pel de tenen knoflook en pers met een knoflookpers.
  • Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Pak een wok en schenk hier twee eetlepels olijfolie in. Bak de uien en knoflook hierin tot de uien glazig zijn. Voeg daarna de courgette en paprika toe.
  • Ondertussen pak je een ovenschaal. Leg hier ruim folie in en leg de zalmfilets erin. Bestrooi de bovenkant van de zalmfilet met de viskruiden. Schenk de rest van de olijfolie erover en maak het af met een takje dille erop. Vouw de uiteinden van de naar elkaar toe zodat het pakketje helemaal dicht is, maar vouw het niet te strak. Leg de zalmfilets voor 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Kook de parelcouscous in kokend water voor 10 minuten. Giet de parelcouscous af in een zeef. Voeg dit toe aan de groente. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Voeg vervolgens de paprikapoeder, Italiaanse gedroogde kruiden en tomatenpuree toe. Roer nogmaals voorzichtig door.
  • Serveer de parelcouscous met een stuk zalm erop.
Trefwoord courgette, dille, paprika, parelcouscous, pasta, zalm
Parelcouscous met zalmfilet

Klik hier voor meer recepten met zalmfilet