Flammkuchen van croissantdeeg

Flammkuchen is een soort pizza op brooddeeg. Heerlijk en minder zwaar dan een echte pizza. Een ideaal receptje voor als je niet lang in je keuken wilt staan, de flammkuchen zijn zo klaar! Je kan zelf je deeg maken, maar ik vind het wel makkelijk om croissantdeeg uit blik te gebruiken. Wat helemaal mooi uitkomt is dat de croissantdeeg ook nog zonder roomboter is. Met de croissantdeeg krijg je een heerlijke brooddeeg met een lichte romige smaak. Je kunt de flammkuchen natuurlijk versieren met wat je maar wilt. Hieronder vind je 3 leuke ideetjes.

Begin met het voorverwarmen van je oven, de temperatuur staat op de verpakking.
Met 1 groot blik kan je 3 kleine flammkuchen maken. Snijd in plaats van driehoek een rechthoek van het deeg, door alleen de rechte lijnen door te snijden.

Ingrediënten voor alle toppings

1 blik supercroissantdeeg uit blik (Bij Aldi vind je de croissantdeeg zonder melk)
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 rode ui
1 halve paprika

Topping flammkuchen met zalm

2 plakjes gerookte zalm
3 champignons in schijfjes
2 takjes dille

   

Meng de olijfolie knoflook uit de pers. Smeer dit op de bodem van je croissantdeeg. Verdeel de gerookte zalm, schijfjes champignons en verse dille over het deeg. Smeer met een kwastje nog een beetje knoflook over de topping.

Topping flammkuchen met tonijn

1 klein blikje tonijn op water (uitgelekt)
1 plakje kaas (Wilmersburger voor zuivelvrij, te koop bij Jumbo of de Vegetarische Slager)
1 tl Italiaanse kruiden
1 kwart paprika (in stroken)
Een paar blaadjes verse basilicum

Topping flammkuchen met salami

6 kleine plakjes (kalkoen)salami
1 plakje kaas (Wilmersburger voor zuivelvrij, te koop bij Jumbo of de Vegetarische Slager)
1 kwart paprika
Een paar blaadjes verse basilicum

Bereiding

Voor de volgende 2 flammkuchen meng je een half blikje tomatenpuree in het olijfolie-knoflookmengsel. Voeg 1 tl Italiaanse kruiden toe en smeer de het mengsel over de het deeg. Beleg de flammkuchen met de ingrediënten.
Houdt er rekening mee dat de Wilmersburgerkaas minder goed smelt. Om te zorg dat het wel smelt, moet je de plakjes goed natmaken en onder je topping doen i.p.v. erop.

De flammkuchen kunnen nu op het ovenrooster met een bakpapiertje ertussen. Bak de flammkuchen ongeveer 7 minuten langer dan de croissantjes normaal moeten. Hierdoor wordt het deeg wat steviger en droger.
Je kan je flammkuchen kun je in het geheel eten, maar het is ook leuk om ze in vier stukken te snijden en op een grote plank of schaal te doen. Zo heb je een soort pizzettes.