Bulgursalade met geroosterde groente en feta 

Bulgursalade met geroosterde groente en feta. Een lekkere, makkelijke, vegetarsische en voedzame salade. Lekker als lunch, diner of als bijgerecht. Ik maak regelmatig verschillende couscous salades, maar van fijne bulgur maak je ook heerlijke salades. Zoals het authentieke Turkse gerecht, Kisir. Een vegan bulgursalade met rauwkost, paprikapasta en granaatappelsiroop met verse peterselie en koriander. Eén van mijn favorieten. Dit keer maakte ik een simpele bulgursalade met geroosterde groente uit de oven, als paprika en aubergine. Lekker de oven in met olijfolie, zout en paprikapoeder. Maak de salade af met verse en stukjes feta. Deze salade is koud ook lekker te eten, dus prima om mee te nemen als lunch op werk of bij een picknick. Tip: doe de feta pas bij het eten erbij, dan blijft de salade nog een paar dagen mooi in de koelkast. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

1 rode uien
1 aubergine
2 paprika’s
Een bosje platte peterselie
200 gr fijne bulgur
200 gr feta
3 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
Zout
Zwarte peper

Bereiding Bulgursalade met geroosterde groente en feta 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de uien grof. Was de aubergine en paprika’s en snijd in grote blokjes en leg in een ruime kom met de rode uien. Vervolgens schenk je olijfolie en paprikapoeder erbij. Voeg een beetje peper en zout toe en meng goed door. 

Bak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verdeel de groente erover. Rooster de groente 20 minuten in de oven. 

Ondertussen weeg je de fijne bulgur af en leg in een ruime kom. Schenk hier 200 ml kokend water bij. Dek af een bord of deksel. De bulgur stoomt zo gaar. 

Hak de platte peterselie fijn en snijd de feta in blokjes. Maak de borden op met de bulgur en groente, je kunt dit ook door elkaar mengen. Strooi vervolgens de peterselie erover. De feta doe je als laatst erover. 

Bulgursalade met geroosterde groente en feta