Ga terug
Pasta al ragú van eend

Pasta al ragú van eend

Deze stoof wordt als pastasaus gebruikt en op smaak gemaakt met rode wijn, wortel, bleekselderij, tijm, rozemarijn en tomaten. Laat het vlees lekker lang stoven en je hebt een heerlijke pastasaus met super mals vlees. Serveer de ragu all'anatra met (verse) pappardelle of tagliatelle. Hier het recept.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 braadpan
  • 2 snijplanken

Ingrediënten
  

  • 400 gr eendenborstfilet
  • 400 gr tagliatelle of papardelle
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st wortelen
  • 4 st sjalotten
  • 2 st bleekselderij
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 70 gr tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml gevogelte fond
  • 2 st laurierblad
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 10 takjes verse peterselie
  • 3 el olijfolie
  • geraspte pecorino

Instructies
 

  • Was de eendenborstfilet en dep met keukenpapier droog. Snijd de eend in de kleinst mogelijke blokjes.
  • Snijd de ui fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ook fijn of pureer door de knoflookpers.
  • Was de wortel en bleekselderij en snijd deze ook klein.
  • Schenk de olijfolie in de braadpan en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Bak de eendenborststukje mee. Voeg daarna de bleekselderij en wortelen toe.
  • Daarna voeg je de korianderzaad en komijn toe en roer weer door. Ook de tomatenpuree, tijm, rozemarijn en fond gooi je erbij. Dit is de basis van je saus. Bak op hoog vuur en blus af met de rode wijn. 
  • Draai het vuur zacht en laat ongeveer 1,5 uur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig door en zorg ervoor dat het vlees onder water blijft staan. Droogt het uit, voeg dan wat water toe. 
  • Proef voor het serveren de saus en voeg daarna peper en zout toe.  Haal de takjes rozemarijn en tijm uit de saus. Kook de pasta tot het al dente is. Serveer op een pastabord met als eerste laag de pasta en daarop een flinke schep ragu. Rasp de pecorino erboven.
Trefwoord eend, pasta, pecorino