Vega(n) Shared Dining bij Rozey in Delft

Vega(n) Shared Dining bij Rozey in Delft. Deze nieuwe hotspot in Delft met shared dining concept serveert alleen maar vegetarische gerechten, waarvan 75% vegan is. Onbeperkt van 55 verschillende luxe vega(n) gerechtjes proeven, wat een feest. Vorige week mocht ik bij deze net geopende hotspot in Delft een bezoekje brengen en ik proefde veel lekkere gerechten. Wat een keuze, ik had wel alles willen proeven. Lees in dit artikel alles over deze avond bij Rozey in Delft.

Vega(n) Shared Dining bij Rozey in Delft

Over restaurant Rozey

Restaurant Rozey is een hip en uniek foodconcept van foodstylist Roos Rutjes en horecaproffesional Roland Hogenelst. Bij Rozey maak je kennis met veel diverse vega(n) gerechtjes. Het concept is heel simpel. Voor één bedrag kun je onbeperkt lekkere kleine gerechten bestellen, elke ronde 2 per persoon. Zelfs wijn, bier, fris, koffie en thee zit in de prijs inbegrepen. In 2019 opende de eerste Rozey op de Rotterdamse Wijnhaven. Nu twee jaar later opende Rozey Delft op de Zocherweg aan het mooie Agnetapark in Delft. In Rozey Delft kun je binnen dineren in het stijlvolle ingerichte restaurant, maar je kunt ook plaatsnemen in de mooie binnentuin.

Vega(n) Shared Dining bij Rozey in Delft

Vega(n) Shared Dining bij Rozey in Delft

Bij binnenkomst van het restaurant werden we erg vriendelijk ontvangen door ons gastheer van de avond. Bij Rozey kun je kiezen uit wel 55 verschillende vega(n) kleine en populaire gerechten. De kaart is erg uitgebreid met een verdeling in soep, koud, warm, bijgerechten en desserts. Wij bestelde deze avond van alles door elkaar. Bestellen gaat heel makkelijk. Je hebt een papieren blok met waar je het nummer aankruist wat je wilt bestellen. Leg dit in een houder en de bediening neemt je kaartje mee. Makkelijk en snel concept. 

Wij startten met een lekker pitabroodje met vegan kruidenboter en hummus. Ik smulde verder van de ‘peking’ style pannenkoekjes, niet gevuld met pekingeend maar met gemarineerde oesterzwam. Verder proefde  ik van de zoete aardappelfrietjes, vegan coquilles van oesterzwam, empanada, crispy sushirol en echt onwijs lekkere vegan ‘draadjesvlees’ bitterballen. Wat een feest zeg! Jammer dat ik zo snel vol zat, want ik had nog veel meer willen proeven zoals de mini burgers, quessadilles, loempia’s en saté.

Sluit nog wel even af met een lekker dessert, zoals bijvoorbeeld de Rozey’s Garden of de vegan Warme Chocolade Lava, die was echt verrukkelijk. 

Dieetwensen

Met dieetwensen gaan ze hier heel goed om. Ze hebben een speciale map met waar van alle gerechten de ingrediënten beschreven staan met allergenen erachter. Melk, pinda, noten, eieren, alles staat uitgelegd. Ik mocht deze avond de kaart bij mij houden, echt ideaal dit. Ik kon onbezorgd alles bestellen wat ik mocht.

Vega(n) Shared Dining bij Rozey in Delft

In het restaurant is een mini-Rozeyshop geopend, waar je heerlijke vegan cosmetica kunt vinden zoals zonnebrandcrème, deodorant en lippenbalsem. Ik kreeg een paar van deze producten mee, heel leuk! 

Klik hier voor meer restaurant reviews