Nikkei cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag  

Bij restaurant Blueblood in Den Haag serveren ze Nikkei cuisine. Deze nieuwe hotspot is gevestigd in het Hilton hotel aan de Zeestraat. De Nikkei cuisine is een mix van de Peruaanse en Japanse keuken. Dit zie je terug in de gerechten als sushi, ceviche, kreeft, Fruit de Mer of de steaktartaar voor een luxe diner ben je hier aan het juiste adres. Het restaurant serveert prachtige gerechten, fancy grote cocktails en chique wijnen. Dit is niet zomaar een dinert, maar een echte belevenis. Ik was uitgenodigd om de Nikkei Cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag te proeven. In dit artikel vertel ik jou als sushifan mijn ervaring over dit diner. 

Nikkei cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag  

Over restaurant Blueblood

Restaurant Blueblood is het nieuwe restaurant in het Hilton Hotel in de binnenstad van Den Haag. Het bestaande hotel Hilton verandert regelmatig van restaurant en na 15 jaar restaurant Pearl werd het tijd voor Blueblood. Dit restaurant heeft naast een ruim restaurant ook een hippe cocktailbar. Op het terras aan het water kun je heerlijk van je Gin-Tonic nippen. Het sfeervolle restaurant. Door de grote ramen is het restaurant goed verlicht. Door de luxe fluwelen banken en stoelen straalt het luxe uit. De naam Blueblood verwijst naar de signature dish van dit restaurant, de kreeft! Het personeel is professioneel en vriendelijk, dat maakt het dineren hier extra fijn.

Over de Nikkei Cuisine

De Nikkei Cuisine is een mix van de Peruaanse en Japanse keuken. Deze fusion keuken is ontstaan in de 19e eeuw. In Peru woont de op één na grootste Japanse gemeenschap in Zuid- Amerika. Veel boeren en arbeiders kwamen van Japan naar Peru en namen hun eetgewoontes, smaken en kruiden mee. Deze smaken en bereidingswijze met de lokale Peruaanse ingrediënten, zoals mango en verse vis, creëerde de Nikkei Cuisine. Wat zijn nu echt Nikkei gerechten? Ceviche, sushi, quinoam, oesters en pasteis. 

Wijnen, bubbels en cocktails

Als je van een lekker drankje houdt, ben je bij restaurant Blueblood aan het juiste adres. Heel veel Gin- Tonics en andere cocktails veroveren de cocktailkaart. Lastig kiezen, maar uiteindelijk koos ik voor de Gin- Tonic met passievrucht. Ook de wijnkaart is uitgebreid met veel wijnen per glas en nog meer per fles van over de hele wereld die uitstekend passen bij de Nikkei gerechten.  

Nikkei cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag  

Nikkei cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag  

Restaurant Blueblood heeft een Shared-dining concept. Kleine en grote gerechten om te delen met jouw tafel. Fijn, want zo kun je nog meer proeven. Het menu bij restaurant Blueblood bestaat niet alleen uit de Nikkei Cuisine, maar heeft ook andere fusion gerechten. De kreeft heeft een centrale rol op de kaart. Je kunt en hele of halve kreeft bestellen, maar de kreeft is ook verwerkt in veel andere gerechten, zoals sushi en in tempura. 

De typische en innovatieve Nikkeigerechten zijn de diverse sushi’s van kreeft, geelvintonijn, krab en garnalen, de sashimi’s, ceviches en de gegrilde octopus.

Nikkei cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag  

Daarnaast vind je nog andere voor- hoofd-, en nagerechten. Voor de vleesliefhebbers gerechten als de steak tartaar, Rib- Eye, Bavette, Iberico pork of Entrecote. 

Visliefhebbers kunnen naast de sushi en sashimi smullen van de Fruit de Mer, Kreeft, krab, maar ook zalm, gegrilde octopus.  Bao buns met kip of krab, geblakerde bimi, bloemkoolsteak, of macaroni met kaas.Wat een diverse keuze!

Wij dineerde met diverse voorgerechten van sushi, sashimi, ceviche en twee bijgerechten. Het eten is prachtig geserveerd. Mijn favoriet van de avond? De maki van 100% St Mary Bay kreeft met yuzu parels, kreeften mayonaise en truffel chips. 

Voor het dineren bij Blueblood moet je wel een goed gevulde portemonnee meenemen, want is het aan de prijzige kant. Niet gek voor restaurant met zoveel verse vis en mooi vlees. 

Nikkei cuisine bij restaurant Blueblood in Den Haag  

Klik hier voor meer restaurant reviews