Dineren en overnachten in Boutique Hotel The Church in Arnhem

Culturele schatten en hemelse gastronomie, dit kun je verwachten als je gaat dineren en overnachten in het Boutique hotel The Church in Arnhem. Ja, je leest het goed, een hotel in een historische kerk, in het centrum van Arnhem. De perfecte plek voor een weekendje weg. Ik ga namelijk graag dineren en overnachten in diverse hotels binnen en buiten Nederland.

Zodra je het Boutique Hotel The Church binnenstapt, word je overweldigd door de schoonheid. Deze voormalige kerk is omgetoverd tot een stijlvol hotel met een betoverende ambiance. Tijdens het verblijf genoten we van alles wat The Church te bieden heeft. Van de indrukwekkende kerk zelf en de overnachting in de Romantic Room.

Daarnaast smulden wij van het geweldige zes-gangendiner in het restaurant. Neem bijvoorbeeld als amuse de merengue met garnalen en tandoori, Zeeuwse hamachi van Kingfish en dumpling van Koolrabi tom yum in een saus van groene appel. De volgende ochtend een romantisch ontbijt. In dit artikel vertel ik je graag meer over de unieke ervaring van dineren en overnachten in The Church.

Dineren en overnachten in Boutique Hotel The Church in Arnhem

Over Hotel The Church

Arnhem: van authentieke boetiekjes tot trendy conceptstores en van grote luxe winkelketens tot gezellige barretjes. Midden in het centrum, in het Modekwarterier, vind je Hotel The Church dat is gevestigd in de voormalige Lutherse Kerk. Deze kerk aan de Spoorwegstraat is in 1897-1898 gebouwd. Je ziet hier veel invloeden van de neorenaissance terug in de kosterswoning, die jarenlang door de Lutherse Kerk werd gebruikt voor haar diensten. In 2017 kon de kerkgemeenschap het onderhoud niet meer betalen en werd de kerk uit zijn functie ontheven. De Arnhemse ondernemer Kreger transformeerde de kerk naar een horecaconcept. 

Eind 2022 namen de ondernemers Janiek van den Broek en chef Bart Leussink The Church over en maakten hier het 2- sterren Boutiquehotel The Church van. Ze verbouwden de kerk tot de hotspot van Arnhem met fine dining in het restaurant en prachtige sfeervolle kamers. 

Vanuit het restaurant bewonder je de grote orgel boven de keuken, waar je ook langs kunt lopen. Het is zeker de moeite waard om een wandeling naar boven te maken in Hotel The Church. 

Zwevende en romantische kamers 

Het hotel heeft 14 hotelkamers, verdeeld onder 8 zwevende kamers midden in de kerk en 6 chambre d’hôtel. De zwevende kamers hebben wanden van glas waar je uitkijkt over de kerk en op restaurant. Het plafond is ook van glas, waardoor vanuit het bed omhoog kijkt door het dakraam in het kerkplafond. 

Dineren en overnachten in Boutique Hotel The Church in Arnhem

Voor de gasten die iets meer privacy willen, heb je chambre d’hôte in de voormalige kosterwoningen. Deze kamers zijn ruimer en allemaal in een eigen stijl ingericht. Wij sliepen in de Romantic Room. Dit is een sfeervolle ruime kamer met een groot bed, een Frans bad en een klein zithoekje. 

Fine dining in The Church

We begonnen de avond in de Bar & Lounge, waar wij genoten van fancy cocktails. Als je geen keuze kunt maken van kaart, maakt de barkeeper een lekkere cocktail naar smaak voor je. Ondertussen bewonderden we de glas- in-lood ramen in de kerk. 

Vervolgens namen we plaats aan de Chef’s Table, waar we het diner uitgeserveerd aan de hoge tafel. Dit is een unieke belevenis aan de grote open keuken, waar het team de gerechten bereidt. 

Aan de Chef’ s table serveren ze het Chef Experience menu bestaande uit 6, 9 of 12 gerechten. We proefden het zes-gangendiner, gepaard met een wijnarrangement. . Wat een feest om hier te eten. De mooiste gerechten met verse ingrediënten en prachtige opgemaakte borden.

We begonnen met een bijzonder amuse, de merengue met garnalen en tandoori. Daarna volgenden diverse gerechten als Zeeuwse hamachi van kingfish, Dumpling van koolrabi, tom yum in een saus van groene appel en Kreeft met radijn en tomaten.

Romantisch ontbijten

Het ontbijt is hier geen buffet, maar een persoonlijk romantisch ontbijtje. Bij binnenkomst van het restaurant in de ochtend wordt je naar een tafel begeleid, waar je (op jouw dieetwensen aangepast) een etagère krijgt met allemaal lekkers. Croissants, brood, divers beleg als vleeswaren, kazen en jam. Daarnaast krijg je een vers gebakken eitje naar keuze. Wil je ondertussen meer? Het personeel brengt het je graag. 

Dieetwensen 

Het restaurant ging uitstekend met dieetwensen om. Ik gaf deze bij mijn reservering door en was heel blij hoe in van elk gerecht zorgeloos kon genieten. Ook het ontbijt werd afgestemd op de dieetwensen. Ik kan niet anders zeggen dan topservice. 

Dineren en overnachten in Boutique Hotel The Church in Arnhem

Zoals jullie lezen had ik een fantastisch weekend in Hotel The Church. Professioneel en vriendelijk personeel, een prachtig hotel met sfeervolle kamers en een fantastische keuken is wat dit hotel siert. Dit is één van mijn favoriete hotels en ik kom graag een keer terug!

Lees hier meer reviews over dineren en overnachten in hotels