5 Snelle foodtips in Den Haag

Den Haag zit vol met restaurants, eettentjes, bakkers, snackbars, noem maar op. Doordat Den Haag multicultureel is, vind je ook in het eten dat verkrijgbaar is veel diversiteit. Wil je Turks, Thais, sushi of Surinaams? Alles is mogelijk!

Dus als je een keer niet zelf wilt koken, gewoon zin hebt in een lekker hapje of in een heel menu heb je een genoeg keuze in Den Haag. Hier een paar leuke en unieke tips onder de €5,- die ik met jullie deel.

Echte kiprookworst- Poelier Ronald Vogel

Op de hoek van de Appelstraat en Mient in de Vruchtenbuurt heeft Ronald Vogel sinds enkele jaren een poelier. Hier vind je verschillende lekkere en verse producten, zoals kipgehaktballetjes, gegrilde kippen en maaltijden. Van rotirol tot tortellini, hier zijn alle gerechten met kip. Zoals ook deze kiprookworst. De rookworst is gemaakt van 100% kip. Hij maakt deze helemaal zelf en het is een populair product. Lekker voor bij de stamppot of in de erwtensoep. Voor maar €4,- heb je zo een verse rookworst. De rookworst is het hele jaar door te koop, zelfs in de zomer, maar dan wel uit de vriezer.

Mient 6

Sashimi- Martin Wassenaar Visspecialiteiten

In de Anemoonstraat, in de bloemenbuurt, vind je Visboer Martin Visser. Zijn zaak staat tegenover de supermarkt Jumbo. Bij deze visboer heb je heerlijke zalmsashimi voor maar € 3,25. Je krijgt een bakje met ruim 12 mooie stukjes verse zalm, sojasaus en wasabi.
Naast de sashimi heeft Martin ook een ruim assortiment aan verse en gebakken vis. Hij verkoopt ook meerdere soorten garnalenkroketten en lekkere visschotels om thuis te bakken.


Anemoonstraat 4


Kipschotel – American Pizza 

In het centrum vind je genoeg plekjes om iets te eten. Voor een snelle hap kun je bij L.A. American Food een kipschotel voor maar € 3,- halen! Bij een kipschotel krijg je gekruide kipfilet, gele rijst met doperwten, koolsla en gewone sla. Naar wens kan je kiezen voor knoflooksaus en sambal erbij. Het is lekker gerecht en vult goed. Voor mijn vriendinnen mij is dit de vaste stop voor een avondje film.
Houd je niet van kip? Je kan ook voor een lamsschotel of falafelschotel kiezen. Naast deze rijstschotels hebben ze ook wraps en pizzapunten.


Bezemstraat 20

Pittige zalm – Kapitein Jack

Ook in de Vruchtenbuurt, maar dan naast het winkelcentrum Savornin Lohmanplein, staat Kapitein Jack. Kapitein Jack is een Surinaamse visboer die al jaren zijn plekje aan de Thorbecklaan heeft. Naast de lekker verse kibbeling, Jacksalon (een kapsalon met kibbeling) en verse vis, verkoopt hij ook zijn zelfgemaakte pittige zalm. Dit is een soort broodsalade, zonder mayonaise, gemaakt van gerookte zalm en madame jeannet pepers. Het is gebakken met tomaat. Wij zijn er gek op. Let op, dit is wel een beetje spicy, maar oh zo lekker.
Ik koop regelmatig een bakje en maak er dan een broodje van. Net zoals bovenstaand broodje, hier heb ik wat verse spinazie erbij gedaan.
Jack vertelde mij dat veel klanten dit ook op hun pizza strooien, in een wrap eten of zelfs met roti. Ik vind het zelf heel lekker en makkelijk door de pasta.


Bastilla ( Marokkaanse pasteitjes) – Bakkerij  Uw Voordeelbakker

Op de Stationsweg, richting Station Holland Spoor, zie je aan je rechterzijde een grote bakkerij, Uw Voordeelbakker. Deze Marokkaanse bakker verkoopt naast heerlijk vers brood, banket en belegde broodjes ook deze lekkere pastilla. Je kan dit in vis en kip kopen. Bastilla zijn soort Marokkaanse pasteitjes van filodeeg, gevuld met mihoen en kip. Ik vind dit echt superlekker. Echt een aanrader. Een lekker tussendoor of hapje voor maar €2,25.

Stationsweg 81-83,