Lamsrack uit de oven met rozemarijn en knoflook

Lamsrack uit de oven, gevuld met rozemarijn, knoflook met lekker veel boter. Een lamsrack is een mooi stuk sappig en mals vlees. Lamsrack staat hoog aangeschreven in de wereld van gastronomie. Lamsrack is afkomstig van de ribbenkast van het lam. Vaak wordt het vlees omgeven door een dun laagje vet, wat zorgt voor sappigheid en de aroma van het gerecht. Ik ben gek op lamsvlees. Het is zo lekker zacht en smaakvol, maar ik had dit nooit eerder gemaakt.

Het bereiden van lamsrack kan heel moeilijk zijn, maar in de oven is dat een stuk makkelijker. Je wilt natuurlijk dat je lamsvlees van binnen mooi rosé is en van buiten mooi bruin. Dit doe je door het vlees op de juiste temperatuur uit de oven te halen en heel kort te laten rusten. Ik sneed de lamsrack voorzichtig boven in en stopte hier takjes rozemarijn en knoflook in. Leg een lekkere laag (plantaardige) boter op de rack, zodat het vlees sappig wordt. Leg er sjalotjes omheen in de ovenschaal en schuif het de oven in. Heerlijk met aardappelpuree of aardappels uit de oven met rozemarijn. Kijk hieronder naar het uitgebreide recept van de lamsrack uit de oven met rozemarijn en knoflook.

Kerstrecepten

Dit is ook een heerlijk gerecht voor de kerst, want dan is het extra leuk om uit te pakken. Een belangrijk onderdeel van deze feestelijke periode is natuurlijk het kerstdiner. Het bereiden van heerlijke kerstrecepten is een traditie die families en vrienden verbindt en zorgt voor onvergetelijke momenten rondom de eettafel. Deze lamsrack ziet er toch ontzettend lekker en feestelijk uit? Voor het kerstdiner kun je kijken voor meer inspiratie op dit artikelen met meer kerstrecepten. Lekker soepen, stoofgerechten met hert, eendenborstfilet of kip uit de oven. Lekkere quiches of visgerechten. Zelfs vegetarische en veganistische gerechten vind je ertussen. Dus neem gerust een kijken op de kerstrecepten.

Lamsrack uit de oven met rozemarijn en ui

Lamsrack uit de oven met rozemarijn en ui

Lamsrack uit de oven, gevuld met rozemarijn, met lekker veel boter en ui eromheen. Ik sneed de lamsrack voorzichtig boven in en stopte hier takjes rozemarijn en knoflook in. Leg een lekkere laag (plantaardige) boter op de rack, zodat het vlees sappig wordt. Leg er sjalotjes omheen en schuif het de oven in. Heerlijk met aardappelpuree of aardappels uit de oven met rozemarijn. Kijk hieronder naar het uitgebreide recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Italiaans
Porties 2

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 braadpan

Ingrediënten
  

  • 1 stuk lamsrack van 400 gr
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • 2 st sjalotten
  • 50 gr plantaardige boter
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Pel de sjalotjes en tenen knoflook. Halveer de sjalotjes.
  • Smelt een flinke klont boter of margarine in een braadpan.
  • Snijd de bovenkant van het lamsrack met een kruis. bestrooi deze met peper en zout. Steek twee takjes rozemarijn in het vlees.
  • Bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees aan weerszijden mooi bruin is gekleurd.
  • Vet een ovenschaal in met boter. Leg de lamsrack in de ovenschaal. P
  • Pel de tenen knoflook en plet deze met een groot mes. Leg deze met de overige takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal en op het vlees. Leg bovenop de lamsrack nog een extra klontje boter en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Gaar de lamsrack 20-25 minuten in het midden van de oven tot het de temperatuur van 55 graden heeft.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.
  • Snijd de rek in mooie plakken.
Lamsrack uit de oven met rozemarijn en ui

Klik hier voor meer recepten met lamsvlees