Lamsrack uit de oven met rozemarijn en ui
Lamsrack uit de oven, gevuld met rozemarijn, met lekker veel boter en ui eromheen. Ik sneed de lamsrack voorzichtig boven in en stopte hier takjes rozemarijn en knoflook in. Leg een lekkere laag (plantaardige) boter op de rack, zodat het vlees sappig wordt. Leg er sjalotjes omheen en schuif het de oven in. Heerlijk met aardappelpuree of aardappels uit de oven met rozemarijn. Kijk hieronder naar het uitgebreide recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Italiaans
- 1 stuk lamsrack van 400 gr
- Een paar takjes rozemarijn
- 3 tenen knoflook
- 2 st sjalotten
- 50 gr plantaardige boter
- zwarte peper
- zout
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Pel de sjalotjes en tenen knoflook. Halveer de sjalotjes.
Smelt een flinke klont boter of margarine in een braadpan.
Snijd de bovenkant van het lamsrack met een kruis. bestrooi deze met peper en zout. Steek twee takjes rozemarijn in het vlees.
Bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees aan weerszijden mooi bruin is gekleurd.
Vet een ovenschaal in met boter. Leg de lamsrack in de ovenschaal. P
Pel de tenen knoflook en plet deze met een groot mes. Leg deze met de overige takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal en op het vlees. Leg bovenop de lamsrack nog een extra klontje boter en schuif de ovenschaal in de oven.
Gaar de lamsrack 20-25 minuten in het midden van de oven tot het de temperatuur van 55 graden heeft.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.
Snijd de rek in mooie plakken.