Mediterraans genieten bij restaurant Buza in Den Haag

Den Haag is weer een pareltje rijker, namelijk restaurant Buza. Verstopt in een hoekje bij het kruispunt van het Valkenbosplein, maar zeker waard om heen te gaan. Bij restaurant Buza serveren ze Mediterraanse gerechten met veel invloeden uit de Spaanse en Italiaanse keuken. Het restaurant wordt gerund door twee broers uit Moldavië. Het knusse en warme buurtrestaurant serveert prachtige gerechten en heerlijke wijnen. Ik was uitgenodigd hier een avond te dineren en smulde van onder andere zeebaars met kaviaar, gepaneerde aubergine, gegrilde octopus en een perfect gegaarde sous-vide gamba. Mediterraans genieten bij restaurant Buza in Den Haag. Alles over deze avond vertel ik je in dit artikel. 

Mediterraans genieten bij restaurant Buza in Den Haag

Over restaurant Buza

Restaurant Buza is pas een paar maandjes open. Dit is het eerste restaurant van de twee broers Julian en Alex, die beide hun roots in Moldavië hebben. De horeca is totaal niet nieuw voor hen. Alex heeft al jaren ervaring opgedaan als chef bij diverse restaurants door Europa. Julian deed veel ervaring op in de Haagse horeca, zoals bij Lapsang. Perfect duo toch? 


Het restaurant is bijna de hele dag open. Je kunt hier terecht voor een lekker ontbijtje, uitgebreide lunch of fijn diner. 

Dineren bij restaurant Buza

Dineren bij restaurant Buza is genieten. De gerechten op de kaart zijn klein, dus goed voor shared dining. We begonnen het diner met oesters met een lekkere, kruidige vinaigrette en cava.


Wij lieten ons verrassen door de chef, maar ik gaf wel mijn voorkeur voor zeebaars en octopus aan. De rest van de avond smulden we van gerechten als zeebaars met aardappelen en kaviaar, Tri-tip steak en gegrilde octopus met pompoenpuree.

Mijn favoriet was de perfecte sous-vide gamba. Het is de zachtste gamba die ik ooit gegeten heb.

Vegetarische opties zijn hier ook genoeg, zoals bijvoorbeeld de tomatentartaar, piementos de padron en de gepaneerde aubergine. Deze gerechten waren ook erg goed op smaak. 

Elk gerecht gepaard met goede wijn. We kregen zelfs een wijn uit Moldavië die Julian zelf importeert. 

Dieetwensen en allergieën

Heb je dieetwensen of allergieën? De chef vind dit wel fijn twee dagen van tevoren te weten. Ze hielden hier uitstekend rekening met mijn allergieën. Erg fijn dat ze een aantal gerechten voor mij konden aanpassen. 

Mediterraans genieten bij restaurant Buza in Den Haag

Zoals jullie lezen heb ik genoten van het dineren bij Buza. Hier kom ik zeker graag nog terug. 

Mediterraans genieten bij restaurant Buza in Den Haag

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag