Kikkererwtensalade met spinazie en kipburger

We hebben allemaal weleens van die dagen dat je geen zin hebt in warm eten. Ik heb het vooral met dit warme weer. Een salade is dan een goed alternatief, maar die moet voor mij dan wel goed gevuld zijn. Deze salade heb ik bedacht met de left-overs uit mijn koelkast (spinazie en tomaten). Gelukkig heb ik altijd kikkererwten in huis en vaak wel gepaneerde kipburgers in de vriezer, altijd makkelijk! Ik vind de kipburgers van de Lidl erg lekker, maar je kan natuurlijk ook andere burgers gebruiken. De salade is snel klaar, een mix van koud en warm en erg lekker. Ik heb de kikkererwten net zo gemaakt als het hindoestaanse hapje goegerie. De restjes kikkererwten kan je dus ook prima los op eten!

Voor 2 personen

IngrediΓ«nten

Verse gewassen spinazie
Cherrytomaten
1 blik (200 gr) kikkererwten
1 ui
1 el zonnebloemolie
Β½ blik tomatenpuree
Beetje zout
2 kipburgers

Bak de kipburgers, ik doe dit in de airfryer. Lekker makkelijk, hoef je niet naar om te kijken. Zijn de burgers bevroren, dan moeten ze +/- 25 minuten in de airfryer.

Snijd de ui in kwarten en snijd deze daarna in dunne schijfjes. Bak de uien in zonnebloemolie op medium vuur. Open ondertussen de blik kikkererwten en spoel deze in een vergiet en laat dit uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak met de uien. Als je van pittig eten houdt kun je nu de sambal of madam jeannet in kleine stukjes (zonder pitjes) toevoegen. Voeg 2 tl tomatenpuree toe en bak tot de kikkererwten zacht zijn. Strooi naar smaak zout op het gerecht.

Was en halveer vervolgens de cherrytomaatjes. Snijd de burger in reepjes.

Maak de borden op. Begin met de spinaziebladeren, plaats hierop de warme kikkererwten en tomaten en op de top de reepjes kipburger. Eet smakelijk!