Kikkererwten met kip en groente


Een snel en lekker receptje is gebakken kip met groente en kikkererwten. Heel voedzaam, gezond en in een half uurtje klaar. Ik koos voor courgette, paprika en aubergine. Als je de kikkererwten de laatste 10 minuten mee bakt, worden ze lekker zacht.

Kikkererwten bevatten veel eiwitten, maar zijn ook goed te gebruiken als zetmeelproducten (bijvoorbeeld in plaats van pasta). Het heeft minder koolhydraten als rijst en pasta en bevat veel vezels. Een goede en makkelijke vervanger dus.

Vega Tip: Dit gerecht is ook lekker zonder vlees of als vervanger met vegagehakt of vegetarische kipstukjes.

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

300 gram kippendijfilet
1 pot kikkererwten (400 gram)
½ courgette
½ aubergine
1 rode paprika
2 el Dalamaya kipkruiden
1 bouillonblokje
2 uien
2 tenen knoflook
Olijfolie
Zout

Bereiding

Snijd de uien in stukjes en snijd of pers de knoflook fijn. Schenk in een wok of hapjespan een beetje olijfolie en bak de uien en knoflook hierin. Snijd de dijfilet ondertussen in kleine blokjes.
De blokjes dijfilet bak je mee met de uien en knoflook. Strooi de kipkruiden eroverheen. Meng dit goed.

Snijd ondertussen de aubergine, courgette en paprika in stukjes. Bak dit mee in de pan met kip, tot de groente zacht is.

Spoel de  kikkererwten in een vergiet om en laat uitlekken. De kikkererwten mogen nu bij het kip- en groentemengsel. Roer het door elkaar en verkruimel het bouillonblokje erboven. Bak dit samen met deksel ongeveer 10 minuten tot de kikkererwten ook zacht worden.

Voeg naar smaak een beetje zout toe.